Η πρώτη προσπάθεια της Saab να εισέλθει στην κατηγορία των πολυτελών SUV χαρακτηρίζεται, από αισθητικής τουλάχιστον απόψεως, επιτυχημένη. Το 9-7x αποτελεί ένα νέο εκτός δρόμου όχημα, το οποίο εφοδιάζεται με δύο βενζινοκινητήρες, 4,2 και 5,3 λίτρων.



Σε κάθε περίπτωση τα δύο αυτά σύνολα διατίθενται σε μία μόνο εξοπλιστική έκδοση, η οποία όμως περιλαμβάνει τα πάντα. Συγκεκριμένα για το 4.2i Linear, κοστίζει 66.450 ευρώ και πέρα από τις γνωστές ηλεκτρικές ευκολίες φέρει cruise control, ηχοσύστημα της Bose με εξάδισκο CD Changer, δερμάτινο σαλόνι, ταμπλό με επένδυση ξύλου, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα, διζωνικό κλιματισμό και ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών.



Η έκδοση 5.3i Arc, με τη σειρά της, κοστίζει 72.450 ευρώ και διαθέτει επιπλέον σύστημα πλύσης των φωτιστικών σωμάτων, λαμπτήρες αερίου ξένου και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα πεντάλ, τα οποία βοηθούν τον οδηγό να φέρει όσο το δυνατόν στα μέτρα του τη θέση οδήγησης.



Σε αμφότερες τις εκδόσεις του 9-7x το μόνο που κοστολογείται επιπλέον με 1.100 ευρώ είναι το μεταλλικό χρώμα. Αυτό ισχύει για όλες τις αποχρώσεις εκτός από τη μαύρη, που στοιχίζει 800 ευρώ.


auto.in.gr