
Υψηλή η συσπείρωση της ΝΔ, «διαρροές» από το ΠΑΣΟΚ, κατά την έρευνα της V-PRC
Την υψηλότερη συσπείρωση των ψηφοφόρων της εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία, μεταξύ των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων. Αντιθέτως, η κομματική ταύτιση στο ΠΑΣΟΚ παρέμεινε χαλαρή, όπως δείχνουν συμπληρωματικά στοιχεία της δημοσκόπησης της V-PRC που δημοσιεύει την Τρίτη η εφημερίδα Τα Νέα.
28
Την υψηλότερη συσπείρωση των ψηφοφόρων της εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία, μεταξύ των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων. Αντιθέτως, η κομματική ταύτιση στο ΠΑΣΟΚ παρέμεινε χαλαρή, όπως δείχνουν συμπληρωματικά στοιχεία της δημοσκόπησης της V-PRC που δημοσιεύει την Τρίτη η εφημερίδα Τα Νέα.
Συγκεκριμένα, η συσπείρωση της ΝΔ φτάνει στο 86,9%, του ΠΑΣΟΚ στο 63,5%, του ΚΚΕ στο 81,2%, του Συνασπισμού στο 70,7% και του ΔΗΚΚΙ στο 56,5%. Για το Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών (ΚΕΠ) δεν υπάρχουν στοιχεία, καθώς το κόμμα δεν συμμετείχε στις προηγούμενες εκλογές.
Σημαντικό στοιχείο είναι η τάση που καταγράφεται στο διάστημα που διενεργήθηκε η έρευνα για υψηλή (8,3%) διαρροή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ. Το αντίστοιχο ποσοστό για τη Νέα Δημοκρατία είναι μόλις 0,6%. Επίσης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσιάζει τάση μικρών (2,9%) διαρροών προς το ΚΕΠ, αντίθετα από το ΠΑΣΟΚ (7,9%) και το ΔΗΚΚΙ (8,7%).
Υψηλότερο του ΠΑΣΟΚ (41% έναντι 33,3%) είναι επίσης το ποσοστό των ερωτηθέντων που συγκεντρώνει η ΝΔ στο ερώτημα εάν θα μπορούσαν να ψηφίσουν κάποιο από τα δύο κόμματα. Οι αρνητικές στάσεις («αποκλείεται να ψήφιζα») συγκεντρώνονται περισσότερο στο κυβερνών κόμμα (51,5% έναντι 44,6%).
Υπενθυμίζεται ότι η δημοσκόπηση της V.PRC έδειξε ότι η τάση του εκλογικού σώματος κατά την περίοδο 11-28 Σεπτεμβρίου του 2001 σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου ήταν 27,9% για το ΠΑΣΟΚ, 34,3% για τη ΝΔ, 4,9% για το ΚΚΕ, 3,5% για το ΣΥΝ, 7,0% για το ΚΕΠ και 2,2% για το ΔΗΚΚΙ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ό,τι κι αν παίξουμε, θα ακούγεται σαν Iron Maiden»: Στιβ Χάρις, Μπρους Ντίκινσον & 50 χρόνια μπάντα
- Πρεβολαράκη: Ασημένιο μετάλλιο στα 53κ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης
- Γαλλικά ΜΜΕ για επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα: «Σύμμαχος-κλειδί η Ελλάδα»
- LIVE: Μονακό – Μπαρτσελόνα
- Κόντης: «Θέλουμε να σηκώσουμε το Κύπελλο – Τεράστιο το όνειρο μας»
- Πάτρα: Νεκρός 46χρονος κρατούμενος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου
