31

Να ακυρωθεί ως παράνομη η κοινή απόφαση των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας, που προβλέπει την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισού και Ποσειδώνος, ζητεί με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Πειραιώς.

Όπως υποστηρίζει, το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Πειραιώς, ο υπό κατασκευή ανισόπεδος κόμβος εμφανίζεται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πειραιώς με αριστερόστροφη διάταξη, δηλαδή αντίθετη με εκείνη που προβλέπεται στο έργο και στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ανισόπεδου κόμβου.


Το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Πειραιώς χαρακτηρίζει παράνομη την επίμαχη απόφαση των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας, καθώς, όπως αναφέρει στην προσφυγή του, η Διοίκηση έχει υποχρέωση να προγραμματίζει και να εκτελεί έργα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και με τις προβλέψεις των εγκεκριμένων Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων.


Στην προκείμενη όμως περίπτωση ούτε αναθεωρήθηκε, ούτε τροποποιήθηκε το συγκεκριμένο Σχέδιο Πειραιώς. Στην προσφυγή αναφέρεται ακόμη ότι θα έπρεπε να είχε εκπονηθεί ενιαία μελέτη για την περιβαλλοντική αντιμετώπιση των δύο έργων, γιατί αποτελούν ένα ενιαίο φυσικό αντικείμενο.


Ειδικότερα, τονίζεται ότι η λεωφόρος Ποσειδώνος αποτελεί τμήμα του εξωτερικού δακτυλίου του λεκανοπεδίου στα όρια της Νομαρχίας Πειραιώς. Ως εκ τούτου το έργο της Λεωφόρου Ποσειδώνος και το έργο του ανισόπεδου κόμβου, ο οποίος τη συνδέει με τη Λεωφόρο Κηφισού, έχουν φυσική ενότητα, αφού ο υπολογισμός του κυκλοφοριακού φορτίου επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, προϋποθέτει τον υπολογισμό του κυκλοφοριακού φόρτου, του οποίου θα προσθέτει σε αυτή ο συγκεκριμένος κόμβος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr