25

Ηλεκτρισμένη ήταν η ατμόσφαιρα έξω από το γραφείο της 9ης τακτικής ανακρίτριας, όπου οδηγήθηκε ο 37χρονος αστυνομικός Αστρινός Λυρώνης, ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο των δύο νεαρών το Σάββατο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όταν το περιπολικό που οδηγούσε παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη και εμβόλισε τη μηχανή των δύο παιδιών.

Έξω από το ανακριτικό γραφείο ήταν συγκεντρωμένοι αρκετοί φίλοι και συγγενείς των δύο θυμάτων του τροχαίου, οι οποίοι αποδοκίμασαν τον κατηγορούμενο αστυνομικό, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του.


Ο Αστρινός Λυρώνης, που έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, οδηγήθηκε στην ανακρίτρια συνοδευόμενος από ομάδα συναδέλφων του, ενώ τον περίμεναν η σύζυγος, ο πατέρας και άλλοι συγγενείς του.


Σύμφωνα με το συνήγορό του, Πέτρο Μαντούβαλο, η κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο που βαρύνει τον πελάτη του, είναι υπερβολική. Όπως δήλωσε ο κ. Μαντούβαλος, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι παρακολουθούσε μηχανή που είχε παραβιάσει δύο κόκκινα φανάρια. Ο αστυνομικός κρατείται στην Τροχαία Γλυφάδας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ