IKA-Πανεπιστημιακοί: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις
Αθήνα: Την απόφαση να προχωρήσουν τα μέλη της σε νέες κινητοποιήσεις από τις 20 Ιουλίου έλαβε η ολομέλεια των ιατρικών συλλόγων του ΙΚΑ, στην έκτακτη συνεδρίασή της. Παράλληλα, οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Αθήνας αποφάσισαν να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις ολόκληρο το καλοκαίρι.
Αθήνα: Την απόφαση να προχωρήσουν τα μέλη της σε νέες κινητοποιήσεις από τις 20 Ιουλίου έλαβε η ολομέλεια των ιατρικών συλλόγων του ΙΚΑ, στην έκτακτη συνεδρίασή της. Παράλληλα, οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Αθήνας αποφάσισαν να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις ολόκληρο το καλοκαίρι.
Στη γενική συνέλευση των συλλόγου των μελών διδακτικού και επιστημονικού προσωπικού αποφασίστηκε να συνεχιστεί η αποχή από κάθε κλινικό, ερευνητικό και διδακτικό έργο έως το Σεπτέμβρη.
“Η απόφαση είναι ομόφωνη. Εμβόλιμη συνέλευση θα γίνει μόνο αν υπάρξουν δραματικές εξελίξεις” δήλωσε στην εφημερίδα Το Βήμα ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου ΔΕΠ Αθήνας, κ. Ν. Σταυριανέας.
Οι γιατροί του ΙΚΑ από την πλευρά του, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τέσσερις πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 20 Ιουλίου, ενώ την ίδια μέρα θα συναντηθούν με τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας για την έναρξη διαλόγου για θέματα που απασχολούν στον κλάδο τους.
Στο ίδιο πλαίσιο “επιτυχημένη” χαρακτήρισε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος την πρώτη μέρα (χθεσινή) της 48ωρης πανελλήνιας απεργίας που πραγματοποιεί συμπαραστεκόμενος στον αγώνα των γιατρών του ΙΚΑ.
health.in.gr
- Η αληθινή γεωγραφία της Οδύσσειας: Οι χάρτες, οι μύθοι και το διαχρονικό μυστήριο του ταξιδιού του Οδυσσέα
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξέρει: Μέσα στην προπόνηση του σταρ του ποδοσφαίρου
- Μισθοί: Ο νέος χάρτης για το 2027 – Στα 950 ευρώ ο κατώτατος
- Υπερπαγκοσμιοποίηση 2.0: Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη δεν επιβράδυνε τον κόσμο
- Το The Batman Part II έμεινε ξανά στο «διαβάστηκε»: Νέα καθυστέρηση στην κυκλοφορία
- Ρωγμές σε σπίτια στην Κυψέλη: Γνώριζαν το πρόβλημα από τον Μάρτιο
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι 4 «γαλάζιοι» κατηγορούμενοι και η γραμμή άμυνας της κυβέρνησης
- Ακραία καιρικά φαινόμενα, συγκρούσεις και βιώσιμος τουρισμός: Πώς αλλάζουν τα ταξίδια το 2026;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442