Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eυθύνες στο πλήρωμα επιρρίπτει η έκθεση πραγματογνωμοσύνης για το Σάμινα

Eυθύνες στο πλήρωμα επιρρίπτει η έκθεση πραγματογνωμοσύνης για το Σάμινα

Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται το ναυάγιο του Σάμινα επισημαίνει στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης που κατέθεσε την Πέμπτη ο αυτοδύτης Ν.Λαμπράκος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο ακολουθούσε λάθος ρότα κατά 40 έως 50 μοίρες.

56

Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται το ναυάγιο του Σάμινα επισημαίνει στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης που κατέθεσε την Πέμπτη ο αυτοδύτης Ν.Λαμπράκος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο ακολουθούσε λάθος ρότα κατά 40 έως 50 μοίρες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία την Παρασκευή, στην έκθεσή του ο Ν.Λαμπράκος επιρρίπτει ευθύνες και στην πλοιοκτήτρια εταιρεία. Η βύθιση του Σάμινα, υπογραμμίζει, σημειώθηκε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, καθώς δεν λειτούργησαν οι υδατοστεγείς πόρτες.


Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να υποστηρίζει ο πραγματογνώμονας, «δεν έγινε καμία προσπάθεια για την αποφυγή της πρόσκρουσης στις βραχονησίδες τα τελευταία έξι λεπτά του μοιραίου ταξιδιού, κάτι που μαρτυρά το ίδιο το ρήγμα του πλοίου, το οποίο είναι σε ευθεία γραμμή και όχι ακανόνιστο. Και μάλιστα ακόμα και εάν το επιβατηγό δεν έπεφτε στις Πόρτες, θα χτυπούσε με δύναμη στο ακρωτήρι Φωκά.»


Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, εκκρεμεί ακόμη η υποβολή των εκθέσεων των υπόλοιπων πραγματογνωμόνων, δηλαδή του Κ.Θωκταρίδη και του Β.Δημητριάδη. Το τελικό πόρισμα, το οποίο θα συντάξει και θα καταθέσει το αργότερο έως τον Αύγουστο ο ειδικός εφέτης ανακριτής Νίκος Καραδημητρίου, πιθανόν να οδηγήσει στη σύνταξη νέων κατηγορητηρίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024