Πρόταση βουλευτών για διάκριση των ναρκωτικών ουσιών
Αθήνα: Πέντε βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το Συνασπισμό κατέθεσαν στη Βουλή κοινή πρόταση νόμου για τη διάκριση των εξαρτησιογόνων ουσιών σε "σκληρά" και "μαλακά" ναρκωτικά, σε συνάρτηση με τις ποινές που θα επιβάλλονται, ενώ πρότειναν αύξηση των ποινών για τους εμπόρους, όπως και καλύτερη μεταχείριση για τους χρήστες.
Αθήνα: Πέντε βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το Συνασπισμό κατέθεσαν στη Βουλή κοινή πρόταση νόμου για τη διάκριση των εξαρτησιογόνων ουσιών σε «σκληρά» και «μαλακά» ναρκωτικά, σε συνάρτηση με τις ποινές που θα επιβάλλονται, ενώ πρότειναν αύξηση των ποινών για τους εμπόρους, όπως και καλύτερη μεταχείριση για τους χρήστες.
Οι βουλευτές Σπύρος Βούγιας, Σταύρος Μπένος, Πέτρος Τατούλης, Μαρία Δαμανάκη και Φώτης Κουβέλης ζητούν, συγκεκριμένα, τη μείωση των ποινών όσον αφορά στην κάνναβη, όταν πρόκειται για μικρές ποσότητες, και την αντιμετώπιση της χρήσης ως ασθένειας. Ισχυρίζονται, εξάλλου, πως σε εξαρτημένα άτομα θα πρέπει να γίνεται ελεγχόμενη χορήγηση εξαρτησιογόνων ουσιών μέσω ειδικών ιατρικών κέντρων.
Την πρόταση νόμου, που περιέχει συνολικά 50 άρθρα, υποστήριξε με επιστολή του και ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος στο παρελθόν είχε ζητήσει την αλλαγή του νομικού πλαισίου για τα ναρκωτικά.
Ο υπουργός αναφέρει στην επιστολή του: «Είναι φανερό ότι οι αντιλήψεις και οι προσανατολισμοί του παρελθόντος δεν αρκούν σήμερα για να αντιμετωπίσουν τη σύγχρονη πραγματικότητα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών. Χρειάζεται τόλμη και αναπροσανατολισμός τόσο των θεσμικών μέσων όσο και των κοινωνικών αντιλήψεων».
Ωστόσο, η υφυπουργός Υγείας, Χριστίνα Σπυράκη, δήλωσε ότι ο διαχωρισμός σε «σκληρά» και «μαλακά» ναρκωτικά έχει σταματήσει να υπάρχει διότι δεν αποδεικνύεται επιστημονικά, γι΄ αυτό και δεν θα πρέπει να τον συζητούμε.
Πηγή: ΜΠΕ
health.in.gr
- Πώς «έκρυψαν» τη σύνδεση EYΠ – Predator
- Ανδρουλάκης από το μπλόκο της Καρδίτσας: Στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών και του δίκαιου αγώνα τους
- Ιράν–Αίγυπτος: Η σύγκρουση για τον χαρακτηρισμό του αγώνα ως «Παιχνίδι Υπερηφάνειας» στο Μουντιάλ των ΗΠΑ
- Πληθωρισμός: Στο 2,4% τον Νοέμβριο – Εκτοξεύτηκαν τα ενοίκια
- Τέλη κυκλοφορίας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε 10+1 ερωταπαντήσεις
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση συνεχίζει να μη δίνει πειστικές απαντήσεις για το φερόμενο σκάνδαλο στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ

