Κρέας από το βρετανικό στρατό οδήγησε στο ξέσπασμα του αφθώδους πυρετού
Λονδίνο: Στο βρετανικό στρατό καταλογίζονται ευθύνες για το ξέσπασμα της επιδημίας του αφθώδους πυρετού στη χώρα. Υπολείμματα φαγητού, που στάλθηκαν για κατανάλωση σε φάρμα ζώων κοντά στην περιοχή όπου εντοπίστηκε κατ' αρχάς ο ιός, ενδέχεται ότι περιείχαν «ύποπτο» κρέας.
Λονδίνο: Στο βρετανικό στρατό καταλογίζονται ευθύνες για το ξέσπασμα της επιδημίας του αφθώδους πυρετού στη χώρα. Υπολείμματα φαγητού, που στάλθηκαν για κατανάλωση σε φάρμα ζώων κοντά στην περιοχή όπου εντοπίστηκε κατ’ αρχάς ο ιός, ενδέχεται ότι περιείχαν «ύποπτο» κρέας.
Τα υπολείμματα του φαγητού προέρχονταν από το κέντρο εκπαίδευσης του βρετανικού στρατού στο Ουίτμπερν, κοντά στο Σάντερλαντ, και παραδόθηκαν στη φάρμα των Μπόμπι και Ρόνι Βόου, στο Νορθάμπερλαντ, περιοχή που βρέθηκε στο επίκεντρο της κρίσης του αφθώδους πυρετού.
Σύμφωνα με την Telegraph, εδώ και 25 χρόνια βρίσκεται σε ισχύ μια άγραφη συμφωνία του στρατοπέδου με τη συγκεκριμένη φάρμα για την αποστολή στην τελευταία μικρής ποσότητας ζωοτροφής. Ωστόσο, φαίνεται πως κάποια παρτίδα περιείχε ακατάλληλο κρέας, και πιθανολογείται ότι αυτό ευθύνεται για το ξέσπασμα της νόσου.
Οι Sunday Times ισχυρίστηκαν ότι ο στρατός προμηθεύεται φθηνό κρέας από το εξωτερικό σε μεγάλες ποσότητες -περισσότερο από το μισό όσου χρειάζεται για την κάλυψη των αναγκών του-, γεγονός που συνδέεται ευθέως με τα κρούσματα του αφθώδους πυρετού.
health.in.gr
- Η αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων μπλόκαρε τη δημοσίευση μελετών που έβρισκαν τα εμβόλια ασφαλή
- Ο «πόλεμος» των Μπλέικ Λάιβλι και Τζάστιν Μπαλντόνι τελείωσε – Οι δικηγόροι τους πανηγυρίζουν
- Ευρωπαϊκή ναυτιλία: Από τις κυρίαρχες παγκοσμίως – Στα 148,7 δισ. ευρώ η συμβολή της στην οικονομία της ΕΕ
- Τέλος εποχής για τη Μονακό: Οι παίκτες που φεύγουν το καλοκαίρι από το Πριγκιπάτο
- Διεκόπησαν δρομολόγια του Προαστιακού λόγω φωτιάς στην περιοχή της Νέας Ζωής
- Ο απόλυτος οδηγός BBQ από την Αργυρώ: Την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Τζέιμς για Ολυμπιακό: «Συγχαρητήρια και καλή τύχη»
- Γιατί η Νταϊάνα έσκισε σκόπιμα το φόρεμά της στο Met Gala πριν από 30 χρόνια;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442