
Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για την επίσκεψη του ποντίφικα
Σε εξέλιξη βρίσκεται την Παρασκευή η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία συνήλθε με θέμα την επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β στην Αθήνα στις 4 και 5 Μαΐου. Την ίδια ώρα, 46 κληρικοί εκφράζουν με επιστολή τους προς τον Αρχιεπίσκοπο και τους συνοδικούς αρχιερείς την αντίθεσή τους στην επίσκεψη του ποντίφικα.
35
Σε εξέλιξη βρίσκεται την Παρασκευή η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία συνήλθε με θέμα την επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β στην Αθήνα στις 4 και 5 Μαΐου. Την ίδια ώρα, 46 κληρικοί εκφράζουν με επιστολή τους προς τον Αρχιεπίσκοπο και τους συνοδικούς αρχιερείς την αντίθεσή τους στην επίσκεψη του ποντίφικα.
Στη συνεδρίαση της ΔΙΣ θα συζητηθούν ακόμη και οι σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς και το εάν θα πρέπει τελικά ο κ. Χριστόδουλος να μεταβεί στην Ξάνθη στις 3 Μαΐου, προκειμένου να υποδεχτεί τον κ. Βαρθολομαίο.
Εν τω μεταξύ, οι 46 κληρικοί (37 αρχιμανδρίτες, επτά πρωτοπρεσβύτεροι και δύο πρεσβύτεροι) υποστηρίζουν σε επιστολή τους προς τη ΔΙΣ ότι η Συνοδική Εγκύκλιος της 13ης Μαρτίου 2001, η οποία αναφέρεται στην επίσκεψη του ποντίφικα, θίγει και προσβάλλει την ορθόδοξη αυτοσυνειδησία, γιατί -όπως επισημαίνουν- «η εντύπωση την οποία δίνει σε αρκετά σημεία της είναι ότι ομιλεί μάλλον το Κράτος του Βατικανού παρά η Ιερά Σύνοδος».
Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι, σε αντίθεση με όσα αναφέρονται στη Συνοδική Εγκύκλιο, ο Πάπας έρχεται για να κηρύξει, να πραγματοποιήσει επαφές και να προωθήσει τις θέσεις του Βατικανού.
Επιπλέον, οι 46 κληρικοί αναφέρονται στις δηλώσεις του κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Πάπα και ευχήθηκε «να καρποφορήσει και να αποδειχθεί χρήσιμος και επωφελής διά τις σχέσεις των δύο Εκκλησιών».
Όπως επισημαίνουν, οι δηλώσεις αυτές μόνο θλίψη και απογοήτευση προκαλούν. «Σημειώνουμε συναφώς ότι με σαφή υπέρβαση της εκκλησιαστικής τάξεως, το Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησε εισπήδηση στη δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκφέροντας κρίσεις, υποδείξεις και σχολιασμούς για εσωτερικά της θέματα» υπογραμμίζουν οι κληρικοί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Η Σίντνεϊ Σουίνι «έφαγε πόρτα» στην ταινία Ο Διάβολος Φοράει Prada 2
- UEFA Champions League: Η ημιτελική φάση έρχεται στο MEGA
- Στην Ιταλία ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον «Κήπο των Δικαίων» – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μιλάνου
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Αγωνία στο Μαξίμου
- Betsson: Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση για το στοίχημα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson
- Α1 Γυναικών: Απορρίφθηκε η ένσταση του Παναθηναϊκού, πρωταθλητής ο Αθηναϊκός


