Ικανοποίηση σε Ελλάδα και Κύπρο για το αίσιο τέλος της περιπέτειας του Ελληνοκυπρίου
Στην απελευθέρωση του Ελληνοκύπριου Πανίκου Τσιακούρμα, καθώς και στη σημασία της βρετανικής συνεισφοράς στην ικανοποιητική έκβαση της υπόθεσης αναφέρθηκαν την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης και ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.
71
Στην απελευθέρωση του Ελληνοκύπριου Πανίκου Τσιακούρμα, καθώς και στη σημασία της βρετανικής συνεισφοράς στην ικανοποιητική έκβαση της υπόθεσης αναφέρθηκαν την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης και ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.
Ο κ. Μπεγλίτης επισήμανε: «Κάτω από την πίεση της διεθνούς κοινότητας και την κινητοποίηση της κυπριακής και της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς, μετά από εξάμηνη φυλάκιση και μία δίκη – παρωδία απελευθερώθηκε τελικά ο Πανίκος Τσιακούρμας.
»Για μία ακόμη φορά θα θέλαμε να καταγγείλουμε την εκ μέρους του καθεστώτος Ντενκτάς παραβίαση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να εκφράσουμε ταυτόχρονα τη λύπη μας για το θάνατο της μητέρας του απελευθερωθέντος Κύπριου πολίτη.»
Από την πλευρά του, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου εκτίμησε ότι η Βρετανία «ενίσχυσε από την αρχή την προσπάθεια για την απελευθέρωση του Πανίκου Τσιακούρμα» και υπογράμμισε ότι «αν ο ίδιος ο Τσιακούρμας θελήσει να προσφύγει οπουδήποτε για να καταγγείλει την Τουρκία και τον Ντενκτάς, η κυπριακή κυβέρνηση θα του συμπαρασταθεί πλήρως».
Σχολιάζοντας τη βρετανική στάση κατά τη διάρκεια της παράνομης κατακράτησης του απαχθέντος Ελληνοκυπρίου από το κατοχικό καθεστώς του Ραούφ Ντενκτάς, ο κ. Παπαπέτρου υποστήριξε ότι «η όλη προσπάθεια που κατεβλήθη για την απελευθέρωση του Τσιακούρμα έγινε πολύ πιο αποτελεσματική, διότι στηρίχτηκε από τη Μεγάλη Βρετανία».
Εκ μέρους των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Κατηφόρης εξέφρασε την ευχή η απελευθέρωση του Τσιακούρμα «να αποτελέσει την απαρχή της αλλαγής της αδιάλλακτης συμπεριφοράς του τουρκοκυπριακού καθεστώτος, αλλαγή που θα οδηγήσει στη συνεργασία των δύο κοινοτήτων». «Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζουμε τη μεγάλη μας ικανοποίηση για την απελευθέρωση του Πανίκου Τσιακούρμα από το ψευδοκράτος Ντενκτάς» ανέφερε στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Κατηφόρης, προσθέτοντας ότι «η περιπέτεια ενός αθώου ανθρώπου έλαβε τέλος, έστω και μετά την προσχηματική καταδίκη του από το ψευδοδικαστήριο της Αμμοχώστου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Κρήτη: Χωρίς τέλος η αγωνία για την εξαφάνιση της 43χρονης – Τι λένε ο αδελφός και η μητέρα της
- Ένας «μαέστρος» για τον Ολυμπιακό – Ποιος είναι ο Μικέλε Μπαράνοβιτς (vids)
- Νατάσα Θεοδωρίδου: Τι απαντά για τον γάμο της στη Δράμα
- Ηγουμενίτσα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων στην εθνική οδό
- Super League: Συνέχεια στη μάχη της παραμονής με την 3η αγωνιστική των play out
- Μητσοτάκης: Αντιμέτωπος με σκάνδαλα και δημοσκοπική κατρακύλα ανακοινώνει μέτρα οικονομικής στήριξης
- Γιατί τα ομαδικά μαθήματα είναι σημαντικά για τον σκύλο
- Αντιπολιτευτικά πυρά για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Τίποτα δεν θα είχαμε μάθει αν δεν υπήρχε η ευρωπαία εισαγγελέας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)


































![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442