Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Καταμέτρηση «δυνάμεων» για το ασφαλιστικό θα γίνει την Πέμπτη

Καταμέτρηση «δυνάμεων» για το ασφαλιστικό θα γίνει την Πέμπτη

Mε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη όλα τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι θα δώσουν το «παρών» στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους της οικονομίας ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους εν όψει της απεργίας της Πέμπτης.

56

Mε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη όλα τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι θα δώσουν το «παρών» στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους της οικονομίας ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους εν όψει της απεργίας της Πέμπτης.

Όπως αναφέρει την Τρίτη ο Τύπος, την Πέμπτη θα απεργήσουν επίσης οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους και τις κοινότητες, τα υπουργεία, τις εφορίες, τον ιδιωτικό τομέα, τα λιμάνια, τον ηλεκτρονικό σιδηρόδρομο, τα τρόλεϊ, τα μπλε λεωφορεία, το μετρό και τα σχολεία.


Κοινό αίτημα των απεργών, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Πέμπτης στο Πεδίον του Αρεως, είναι η απόσυρση των κυβερνητικών προτάσεων για το ασφαλιστικό και η έναρξη ουσιαστικού διαλόγου. Ακόμη, το πρωί της Τρίτης οι συνταξιούχοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων ζητά επίσης τη μείωση των ορίων ηλικίας και το χαρακτηρισμό των νοσοκομείων ως χώρων ανθυγιεινής εργασίας. Επίσης, απαιτούν να μην περικοπούν τα ποσά των συντάξεων, τα εφάπαξ και των δικαιώματα των εργαζόμενων μητέρων.


Οι ναυτεργάτες, από την πλευρά τους, διεκδικούν την απόσυρση των προτάσεων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, την ουσιαστική αναγνώριση του ναυτικού επαγγέλματος ως ανθυγιεινού, καθώς και σαφή καθορισμό του χρονοδιαγράμματος για την αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων.


Αποτέλεσμα της απόφασης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ είναι ότι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας από τις 6 το πρωί της Πέμπτης μέχρι της 6 το πρωί της Παρασκευής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
Cookies