53

Σε λειτουργία τίθενται τα διόδια της Αττικής Οδού από την Τετάρτη, καθώς ολοκληρώνεται η φάση των δοκιμών του συστήματος. Έτσι, οι οδηγοί με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο θα καταβάλλουν αρχικά αντίτιμο 200 δραχμών.

Σύμφωνα με τον Τύπο τη Δευτέρα, το μεσημέρι θα τελειώσει ο έλεγχος των μηχανημάτων και θα αρχίσει η ενημέρωση των οδηγών. Σε πρώτη φάση το αντίτιμο των διοδίων θα είναι χαμηλό, καθώς το έργο είναι ημιτελές.


Οι οδηγοί των ΙΧ και των ταξί θα καταβάλλουν 200 δρχ., των δικύκλων 100 δρχ., των λεωφορείων 500 δρχ., των μικρών ρυμουλκούμενων οχημάτων 400 δρχ. και των μεγάλων τετραξονικών φορτηγών 800 δραχμές. Σταδιακά, η τιμή των διοδίων θα αυξηθεί.


Τα διόδια θα πληρώνονται κατά την είσοδο του οχήματος στην Αττική Οδό -προς το παρόν μόνο από τις εισόδους του Γέρακα και της Παλλήνης- όταν ο προορισμός είναι το αεροδρόμιο ή τα Μεσόγεια, ενώ από το «Ελ.Βενιζέλος» στον πρώτο σταθμό είσπραξης, στο 44ο χιλιόμετρο της Αττικής Οδού.


Από την καταβολή διοδίων εξαιρούνται όσοι εισέρχονται στην Αττική Οδό από το Κορωπί, καθώς θα χρησιμοποιήσουν πολύ μικρό μέρος του δρόμου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ