Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν
Ανοιχτή η κυβέρνηση σε όλες τις προτάσεις, τονίζει ο υπουργός Εργασίας
Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε πρόταση συμβάλλει στη λύση του ασφαλιστικού ζητήματος και για το λόγο αυτόν πιστεύει ότι ένα χρονικό διάστημα έως το τέλος του έτους είναι αρκετό, ώστε να ολοκληρωθεί ο σχετικός διάλογος. Αυτό τόνισε την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Γιαννίτσης.
Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε πρόταση συμβάλλει στη λύση του ασφαλιστικού ζητήματος και για το λόγο αυτόν πιστεύει ότι ένα χρονικό διάστημα έως το τέλος του έτους είναι αρκετό, ώστε να ολοκληρωθεί ο σχετικός διάλογος. Αυτό τόνισε την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Γιαννίτσης.
Ο υπουργός Εργασίας, σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 96,1, επισήμανε ότι «υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις από τους μελετητές και θεωρητικά μπορεί κανείς να το διαπιστώσει και η κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει εναλλακτικές προτάσεις. Αλλά υπάρχει και ένα σενάριο, αυτό το οποίο έχει την προτίμηση της κυβέρνησης. Από εκεί και πέρα, είναι ανοιχτή η κυβέρνηση σε προτάσεις, εναλλακτικές ιδέες και οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβάλει στο να βρεθεί η πρόσφορη λύση.»
Επίσης, προσέθεσε πως «αυτό που είναι, πιστεύω, χωρίς συζήτηση και χωρίς υποχώρηση είναι ότι πρέπει το σύστημα να μην επιδεινωθεί και να μη φτάσει σε κατάσταση κρίσης από ένα σημείο και μετά. Αυτό είναι το αδιαπραγμάτευτο.»
Υπογράμμισε δε ότι ο βασικός παράγοντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ταμεία δεν είναι η κακοδιαχείριση αλλά το δημογραφικό και τόνισε ότι η επίδραση της ανεργίας στο όλο θέμα του ασφαλιστικού είναι πολύ μικρή.
Αναφερόμενος στις επικρίσεις ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να φέρει το ασφαλιστικό προς επίλυση, ο κ. Γιαννίτσης υποστήριξε ότι το σενάριο αυτό είναι εκτός πραγματικότητας. «Η κυβέρνηση διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει άμεσο πρόβλημα, παρ όλα αυτά έδειξε μία πολύ υπεύθυνη στάση και παίρνει το πολιτικό κόστος να δώσει τώρα μία λύση, που θα είναι πολύ σταδιακή, πολύ ήπια για την προσαρμογή» σημείωσε.
Ο υπουργός τόνισε ότι πρέπει να δοθεί άνεση χρόνου για την ανάπτυξη του διαλόγου και την κατάθεση συμβολών, προτάσεων και σκέψεων, ώστε να υπάρξει όσο γίνεται καλύτερη λύση. Προσδιόρισε δε το χρονικό διάστημα ολοκλήρωσης του διαλόγου στα τέλη του τρέχοντος έτους.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου