38

Γεύση από πανελλαδικές εξετάσεις παίρνουν από σήμερα, Πέμπτη, οι μαθητές της Β και Γ Λυκείου, οι οποίοι συμμετέχουν στις εξετάσεις «προσομοίωσης» που διοργανώνει για πρώτη φορά η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα την Πέμπτη, οι εξετάσεις «προσομοίωσης» διεξάγονται σε 310 φροντιστήρια της χώρας και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή. Σε αυτές συμμετέχουν περισσότεροι από 30.000 μαθητές, προκειμένου να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για τις πραγματικές εξετάσεις του Ιουνίου.


Ωστόσο, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και ο Σύλλογος Εργαζομένων Φροντιστών Καθηγητών εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις εν λόγω εξετάσεις, τονίζοντας ότι προσθέτουν άγχος και πίεση στους μαθητές. Επίσης, κατηγόρησαν τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων για προσπάθεια προσέλκυσης μεγαλύτερης πελατείας.


Η εξέταση για τους μαθητές της Γ Λυκείου ξεκινά την Πέμπτη με τα μαθηματικά γενικής παιδείας και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με τρία μαθήματα από κάθε κατεύθυνση. Η Β Λυκείου θα εξεταστεί την Παρασκευή και το Σάββατο σε δύο μαθήματα κατεύθυνσης.


Τα θέματα αποστέλλονται με e-mail στις 7 το πρωί και οι εξεταζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στις αίθουσες έως τις 08:30. Η εξέταση ξεκινά στις 09:15 και διαρκεί τρεις ώρες. Τα θέματα έχουν επιλεγεί από καθηγητές φροντιστηρίων και ανώτατων ιδρυμάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ