Πάνω από 600 δισ. δρχ. θα διατεθούν το 2001 για την απασχόληση
Έως 650 δισ. δραχμές θα διατεθούν το 2001 για τη μείωση της ανεργίας στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση (ΕΣΔΑ), το οποίο εγκρίθηκε την Τετάρτη.
27
Έως 650 δισ. δραχμές θα διατεθούν το 2001 για τη μείωση της ανεργίας στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση (ΕΣΔΑ), το οποίο εγκρίθηκε την Τετάρτη.
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Γιαννίτσης, δήλωσε ότι από τις δράσεις αυτές θα ωφεληθούν πάνω από 100.000 άνεργοι είτε μέσω της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης είτε μέσω των προγραμμάτων κατάρτισης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δράσεις του ΕΣΔΑ 2000 απορρόφησαν 500 δισ. δρχ., και κατά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας συνέβαλαν αποφασιστικά στο να ανέλθει το επίπεδο απασχόλησης από το 55,4% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού το 1999 στο 55,9% το 2000.
Το ΕΣΔΑ του 2001, που εγκρίθηκε σήμερα, αποτελεί ένα κείμενο εργασίας, το οποίο θα συζητηθεί με τους κοινωνικούς εταίρους και στη Βουλή, και στη συνέχεια θα σταλεί στην Κομισιόν στα τέλη Απριλίου.
Το φετινό Εθνικό Σχέδιο στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες: στη βελτίωση της ικανότητας απασχόλησης του εργατικού δυναμικού, την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, την ενθάρρυνση της προσαρμοστικότητας των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και την ενίσχυση της ισότητας ευκαιριών ανδρών και γυναικών στην αγορά εργασίας.
Ο υφυπουργός Εργασίας, Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος παρακολουθεί την υλοποίηση του ΕΣΔΑ, δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση του ποσοστού απασχόλησης στο 64,5% έως το 2010, ποσοστό που τέθηκε στόχος απασχολησιμότητας για την Ελλάδα στις Συνόδους Κορυφής της Λισαβόνας και της Στοκχόλμης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα του 5χρονου που πετούσε αντικείμενα από τον 6ο όροφο – Σε φιλικό περιβάλλον μεταφέρεται το παιδί
- Δήμος Σερρών: Αποκομιδή κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων από υδροστόμια σε οκτώ τοπικές κοινότητες
- ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ: Πανελλαδική απεργία για το αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό
- Ισραήλ: Πανηγυρίζει η Μοσάντ τις νέες επαναστατικές επιχειρησιακές ικανότητες
- Νέος ισχυρός σεισμός στη Σκιάθο – Αισθητός στην Αττική
- Έρχεται… σκούπα στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι
- Γερμανία: Στο χαμηλότερο μεταπολεμικά επίπεδο οι γεννήσεις
- Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο: Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν για τους πέντε τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442