Βαλβίδα καρδιάς από ανθρώπινο ιστό
Αθήνα: Καρδιακές βαλβίδες από ανθρώπινο ιστό κατόρθωσαν να δημιουργήσουν, πρώτη φορά στην ιστορία της ιατρικής, Γερμανοί γιατροί της πανεπιστημιακής κλινικής του Ε-λα-Σαπέλ, όπως αναφέρει η κυριακάτικη εφημερίδα Bild.
Αθήνα: Καρδιακές βαλβίδες από ανθρώπινο ιστό κατόρθωσαν να δημιουργήσουν, πρώτη φορά στην ιστορία της ιατρικής, Γερμανοί γιατροί της πανεπιστημιακής κλινικής του Ε-λα-Σαπέλ, όπως αναφέρει η κυριακάτικη εφημερίδα Bild.
Η μέθοδος αυτή θα γίνει γνωστή σε δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, στο οποίο παρατίθεται συνέντευξη του επικεφαλής της ομάδας έρευνας καθηγητή Μπρούνο Μέσμερ.
«Βρήκαμε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να πολλαπλασιαστεί ο ανθρώπινος ιστός ώστε αυτός να γεννά μια καρδιακή βαλβίδα. Είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνεται αυτό» δήλωσε ο καθηγητής, που διευθύνει την υπηρεσία καρδιοχειρουργικής της κλινικής.
Μέχρι σήμερα, οι γιατροί χρησιμοποιούσαν τεχνητά υλικά ή βαλβίδες προερχόμενες από ζώα για την αντικατάσταση των καρδιακών βαλβίδων των ασθενών τους που παρουσίαζαν πρόβλημα.
«Με τις νέες καρδιακές βαλβίδες δεν θα έχουμε, πιθανότατα, πλέον αυτό το πρόβλημα» συμπλήρωσε ο Μέσμερ, ο οποίος υπολογίζει ότι μεταμόσχευση καρδιακών
βαλβίδων από ανθρώπινο ιστό θα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε δύο χρόνια.
Μόνο στη Γερμανία 150.000 άνθρωποι ζουν με τεχνητή βαλβίδα καρδιάς ή βαλβίδα από χοίρο ή βόδι, διευκρινίζει η ίδια εφημερίδα και προσθέτει ότι 18.000 από αυτά τα μοσχεύματα βαλβίδας χρειάζεται να αντικατασταθούν εξαιτίας της απόρριψής τους από τον οργανισμό.
Η ιατρική ομάδα του Ε-λα-Σαπέλ συνεργάζεται στενά με την πανεπιστημιακή κλινική της Ζυρίχης, στην Ελβετία, και το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστόνης, στις ΗΠΑ.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Αλί Χαμενεΐ: Πώς τον εντόπισαν και τον σκότωσαν – Η πληροφορία της CIA και το χτύπημα του Ισραήλ
- Παχυσαρκία: Τι υπόσχονται τα νέα φάρμακα – Έρχονται και στην Ελλάδα σε μορφή χαπιού
- Ιράκ: Διαδηλωτές προσπάθησαν να καταλάβουν την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη
- Ντεμπούτο με νέα πρόσωπα για Γρηγορίου – Πώς θα παίξει ο Άρης με τον Παναθηναϊκό
- 1897: Φυσικά και η πρώτη κινηματογραφική «μάχη» ρομπότ και ανθρώπου θα ήταν του Ζορζ Μελιέ
- Μεσολόγγι: Υπό έλεγχο η φωτιά στο νοσοκομείο – Μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία περίπου 30 άτομα

