61

Τρεις δύσκολες ώρες πέρασαν το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα οι 93 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού Σαπφώ, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Μυτιλήνη – Χίος – Πειραιάς, καθώς παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά μηχανή, με αποτέλεσμα να καταπλεύσει στο λιμάνι της Χίου με μιάμιση ώρα καθυστέρηση.

Στις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας, και ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω από Μυτιλήνη προς Χίο, παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, με αποτέλεσμα το πλήρωμα να αναγκαστεί να κόψει ταχύτητα.


Ο πλοίαρχος ενημέρωσε αμέσως το λιμεναρχείο Χίου και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αναφέροντας ότι θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση και ότι το πλήρωμα διεξάγει προσπάθειες προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη.


Τελικά, το Σαπφώ προσάραξε στο λιμάνι του νησιού με μιάμιση ώρα καθυστέρηση, στις 23:00 από τις 21:30 που ήταν προγραμματισμένο. Αμέσως ακολούθησε έλεγχος από τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι όντως η βλάβη είχε αποκατασταθεί από το ίδιο το πλήρωμα, και στη συνέχεια δόθηκε στο πλοίο η άδεια να συνεχίσει το δρομολόγιό του προς Πειραιά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ