Στο ΣτΕ καταφεύγουν οι φορείς της Δ.Αττικής για την επέκταση της εταιρείας
Με κοινό αίτημα να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η άδεια επέκτασης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων της εταιρείας Petrola στην Ελευσίνα προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας όλοι οι τοπικοί φορείς της Δυτικής Αττικής.
61
Με κοινό αίτημα να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η άδεια επέκτασης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων της εταιρείας Petrola στην Ελευσίνα προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας όλοι οι τοπικοί φορείς της Δυτικής Αττικής.
Συγκεκριμένα, κατά της εταιρείας στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατατέθηκαν προσφυγές από εκπροσώπους:
- της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δυτικής Αττικής
- της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος
- της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής
- του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων του Θριασίου Πεδίου
- των Δήμων Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας
- της Κοινότητας Μαγούλας Αττικής
Με τις προσφυγές τους ζητούν να ακυρωθεί η από 25.1.2001 κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία εγκρίθηκε «η χορήγηση άδειας εγκατάστασης για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου της Petrola».
Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν κατ αρχάς ότι η ανέγερση των σχεδιαζόμενων νέων μονάδων της εταιρείας, αλλά και οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις, κατά ένα μεγάλο τμήμα τους, βρίσκονται μέσα σε αμφισβητούμενες και μη δασικές εκτάσεις. Όπως επισημαίνουν, επί 1.536 στρεμμάτων που καταλαμβάνουν τα εν λόγω διυλιστήρια τα 900 στρέμματα είναι αγροτική γη και τα υπόλοιπα δασική έκταση.
Οι προσφεύγοντες, επίσης, τονίζουν στο ΣτΕ ότι η Petrola δεν κάνει λόγο για απλό εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, αλλά για επέκταση της μονάδας και ίδρυση και λειτουργία νέων αυτοτελών μονάδων, και εκσυγχρονισμό των υφισταμένων, και καταλήγουν: «Η διοίκηση με την έκδοση της προσβαλλομένης πράξεως ενέκρινε την εγκατάσταση νέων μονάδων στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας Αττικής, δηλαδή στο ήδη επιβαρημένο και υποβαθμισμένο περιβάλλον του Θριασίου Πεδίου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέσι μετά την πρόκριση: «Υποφέραμε ξανά, αλλά αυτή η ομάδα δεν σταματά ποτέ να πιστεύει»
- Γαλακτοκομικά: Αυξήθηκε 11% το διεθνές εμπόριο – Το τυρί παραμένει η «ατμομηχανή» του κλάδου
- Άργος: Πέθανε ο 20χρονος που πυροβόλησαν οι αστυνομικοί – Προφυλακίστηκαν οι δυο ένστολοι
- Αυτός είναι ο νέος κανονισμός VAR που εξηγεί την αποβολή του Εμπολό στο Αργεντινή – Ελβετία (vids)
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής
- Επενδύσεις: Πώς η γεωπολιτική αναταραχή και η ενεργειακή κρίση μετέβαλε το κλίμα στην Ελλάδα
- Οι 5 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο – Η θέση «έκπληξη» της Ερμού
- Πώς τα video games επηρεάζουν τη μνήμη;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442