Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις στην Κύπρο – Δεν λείπουν οι επιφυλάξεις
Θετικά κατ αρχήν αλλά και με δυσπιστία βλέπει ο υπουργός Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σωκράτης Χάσικος, την απόφαση της Τουρκίας να περικόψει τις αμυντικές της δαπάνες και να αναστείλει τα εξοπλιστικά της προγράμματα.
38
Θετικά κατ αρχήν αλλά και με δυσπιστία βλέπει ο υπουργός Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σωκράτης Χάσικος, την απόφαση της Τουρκίας να περικόψει τις αμυντικές της δαπάνες και να αναστείλει τα εξοπλιστικά της προγράμματα.
Ο Σ.Χάσικος, σχολιάζοντας την απόφαση της Τουρκίας, δήλωσε ότι παρά την επίσημη ανακοίνωση για αναστολή εξοπλιστικών προγραμμάτων «εξακολουθούμε να βλέπουμε την Τουρκία δύσπιστα, γιατί η μέχρι τώρα συμπεριφορά της, αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα, μας κάνει να διατηρούμε επιφυλάξεις εάν θα υλοποιηθούν μέχρι τέλους αυτές οι διακηρύξεις».
«Ευχόμαστε» τόνισε ο κ. Χάσικος «να υλοποιηθεί αυτή η εξαγγελία, κάτι που θα υποβοηθήσει τόσο τις ελληνοτουρκικές θέσεις όσο και την πορεία της Τουρκίας στην Ευρώπη». «Δεν βλέπουμε να υπάρχουν επιπτώσεις, θετικές ή αρνητικές, στον κατοχικό στρατό […] Θεωρούμε ενιαίο στρατιωτικό σύνολο την Τουρκία και τα Κατεχόμενα» προσέθεσε.
Για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, δήλωσε: «Πολλά χρήματα σπαταλούνται στην Τουρκία και στην Ελλάδα για αλόγιστους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Παρ όλο που είναι κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ, βρίσκονται σε μία άτυπη κατάσταση εχθρότητας. Οι δύο χώρες είναι οι καλύτεροι πελάτες των ΗΠΑ και των πολεμικών βιομηχανιών. Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει.
»Η Τουρκία πρέπει να στηριχτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να εξασφαλίσει ομαλή πορεία ευρωπαϊκού προσανατολισμού, κοινωνική προστασία και εκδημοκρατισμό από πλευράς πολιτικού συστήματος και πολιτικού καθεστώτος.»
Στα Κατεχόμενα ο Τζεμ
Την κατεχόμενη Κύπρο θα επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ. Στο μεταξύ, στην Αγκυρα βρίσκεται από τη Μ.Πέμπτη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, προκειμένου να συζητήσει τη νέα στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς εν όψει της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Μέσι μετά την πρόκριση: «Υποφέραμε ξανά, αλλά αυτή η ομάδα δεν σταματά ποτέ να πιστεύει»
- Γαλακτοκομικά: Αυξήθηκε 11% το διεθνές εμπόριο – Το τυρί παραμένει η «ατμομηχανή» του κλάδου
- Άργος: Πέθανε ο 20χρονος που πυροβόλησαν οι αστυνομικοί – Προφυλακίστηκαν οι δυο ένστολοι
- Αυτός είναι ο νέος κανονισμός VAR που εξηγεί την αποβολή του Εμπολό στο Αργεντινή – Ελβετία (vids)
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής
- Επενδύσεις: Πώς η γεωπολιτική αναταραχή και η ενεργειακή κρίση μετέβαλε το κλίμα στην Ελλάδα
- Οι 5 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο – Η θέση «έκπληξη» της Ερμού
- Πώς τα video games επηρεάζουν τη μνήμη;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442