Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Μέτρα και οδηγίες από την Τροχαία εν όψει της εξόδου του Πάσχα

Μέτρα και οδηγίες από την Τροχαία εν όψει της εξόδου του Πάσχα

Έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του Πάσχα αναμένεται να λάβει από τη Μ.Πέμπτη η Τροχαία. Εν τω μεταξύ, άρχισε η μετάδοση ειδικού διαφημιστικού μηνύματος για την ευαισθητοποίηση των οδηγών.

53

Έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του Πάσχα αναμένεται να λάβει από τη Μ.Πέμπτη η Τροχαία. Εν τω μεταξύ, άρχισε η μετάδοση ειδικού διαφημιστικού μηνύματος για την ευαισθητοποίηση των οδηγών.

Το σποτ της Τροχαίας που μεταδίδεται από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς επισημαίνει τα λάθη που γίνονται συνήθως και κλείνει με την ευχή «να σας ξαναδούμε όλους». Οι οδηγοί θα πρέπει να φορούν τη ζώνη ασφαλείας, όσοι ταξιδεύουν με μοτοσικλέτες να μην ξεχνούν το κράνος τους, να μην υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας και να μην οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ.


Όσον αφορά στα έκτακτα μέτρα, τίθενται σε ισχύ από τις 6:00 το πρωί της Μ.Πέμπτης και θα διαρκέσουν έως τις 19:00, τη Μ.Παρασκευή από τις 07:00 έως τις 16:00 και το Μ.Σάββατο από τις 07:00 έως 15:00. Στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου θα παραχωρηθεί μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας από τη διασταύρωση του Δαφνίου μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας.


Ανάλογες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα γίνουν και στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στη γέφυρα του Σταυρού στην Αγία Παρασκευή, στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου και στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα.


Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, από τις 12:30 το μεσημέρι της Μ.Τετάρτης οι εργαζόμενοι στη διώρυγα της Κορίνθου θα κλείσουν το ρεύμα εξόδου, διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση της κυβέρνησης να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τη διαχείριση της διώρυγας για τα επόμενα 30 χρόνια.


Στη Θεσσαλονίκη


Μέτρα εν όψει της εξόδου για το Πάσχα λαμβάνει και η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.


Συγκεκριμένα, τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας θα εφαρμοστούν και στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στους κύριους οδικούς άξονες που οδηγούν προς τις εξόδους της πόλης. Όπως ανακοινώθηκε, στη διάρκεια του τετραημέρου θα διενεργούνται σε 24ωρη βάση από συνεργεία της Τροχαίας έλεγχοι αλκοτέστ, για υπερβολική ταχύτητα, παραβιάσεις σηματοδοτών, διπλών διαχωριστικών γραμμών Κ.λΠ.


Για την ασφάλεια των οδηγών και επιβατών ΙΧ αυτοκινήτων που θα ταξιδέψουν θα απαγορευτεί η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων -σε συγκεκριμένα τμήματα των εθνικών οδών- στις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής. Η απαγόρευση αφορά σε όλα τα φορτηγά αυτοκίνητα ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, με εξαίρεση τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά των ΕΛΤΑ, διανομής τύπου και τα οχήματα μεταφοράς παστεριωμένου γάλακτος και νωπών κρεάτων.


Ειδικότερα, για την περιοχή της Θεσσαλονίκης απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων τη Μ.Πέμπτη και τη Μ.Παρασκευή, από τις 16:00 μέχρι τις 21:00 το βράδυ στο ρεύμα εξόδου του δρόμου Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής (από την αερογέφυρα Ρυσίου μέχρι το 34ο χιλιόμετρο) και στο ρεύμα εξόδου του δρόμου Θεσσαλονίκης – Καβάλας (από το 11ο χιλιόμετρο έως τη γέφυρα του Στρυμόνα).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
Cookies