Υψηλότερα κέρδη για το 2001 «βλέπει» ο Μιχάλης Σάλλας
Τη βελτίωση των λειτουργικών κερδών της Τράπεζας Πειραιώς το 2001 προέβλεψε τη Μ.Τετάρτη ο πρόεδρός της, Μιχάλης Σάλλας, κατά την τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.
27
Τη βελτίωση των λειτουργικών κερδών της Τράπεζας Πειραιώς το 2001 προέβλεψε τη Μ.Τετάρτη ο πρόεδρός της, Μιχάλης Σάλλας, κατά την τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.
«Περιμένουμε καλύτερα λειτουργικά κέρδη το 2001 μετά την αποκρυστάλλωση της διαφοράς των επιτοκίων (καταθέσεων – χορηγήσεων). Αυτό, επίσης, θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στο χρηματιστήριο και εξωτερικούς παράγοντες» δήλωσε ο Μιχάλης Σάλλας, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένα μεγέθη.
«Το 2000 αποτέλεσε χρονιά καθοριστικής σημασίας για την Τράπεζα Πειραιώς, καθώς η συγχώνευσή της με τις Τράπεζες Μακεδονίας – Θράκης και XiosBank δημιούργησαν τον τρίτο σε μέγεθος ιδιωτικό τραπεζικό όμιλο στη χώρα με μερίδιο 7,7% στις χορηγήσεις και 7,6% στις καταθέσεις» προσέθεσε.
Η τακτική Γενική Συνέλευση ενέκρινε μεταξύ άλλων την αγορά ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 10%.
Το 2000 το ενεργητικό της τράπεζας αυξήθηκε κατά 46%, οι καταθέσεις κατά 44% και οι χορηγήσεις κατά 57%. Για το ίδιο διάστημα τα προ φόρων κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 67,6 δισ. δρχ. έναντι 77 δισ. δρχ. το 1999, παρουσιάζοντας μείωση 12,2%. Ωστόσο, τα κέρδη μετά φόρους ανήλθαν στα 48,3 δισ. δρχ. έναντι 43,1 δισ. δρχ. το 1999, παρουσιάζοντας αύξηση 12%.
Για το 2001 βασικές προτεραιότητες του ομίλου αποτελούν η περαιτέρω ανοδική πορεία των μεγεθών του, η απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου στην εγχώρια αγορά, η επέκταση της διεθνούς παρουσίας του και η σταθερή αύξηση της κερδοφορίας του.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας, για την επίτευξη αυτών των στόχων απαιτούνται υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια και διαθεσιμότητα κεφαλαίων. Έτσι, η Γενική Συνέλευση των μετόχων αποφάσισε τη διανομή μερίσματος για το 2000 ύψους 100 δρχ. ανά μετοχή (16,7 δισ. δρχ. συνολικά), με παράλληλη ενίσχυση των αποθεματικών κατά 38,1 δισ. δραχμές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα του 5χρονου που πετούσε αντικείμενα από τον 6ο όροφο – Σε φιλικό περιβάλλον μεταφέρεται το παιδί
- Δήμος Σερρών: Αποκομιδή κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων από υδροστόμια σε οκτώ τοπικές κοινότητες
- ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ: Πανελλαδική απεργία για το αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό
- Ισραήλ: Πανηγυρίζει η Μοσάντ τις νέες επαναστατικές επιχειρησιακές ικανότητες
- Νέος ισχυρός σεισμός στη Σκιάθο – Αισθητός στην Αττική
- Έρχεται… σκούπα στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι
- Γερμανία: Στο χαμηλότερο μεταπολεμικά επίπεδο οι γεννήσεις
- Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο: Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν για τους πέντε τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442