«Ναι» στην υπό όρους επέκταση των βιομηχανιών στην Αττική
Σε τροποποίηση των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος 84/84, το οποίο απαγορεύει την ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό μεταποιητικών επιχειρήσεων στην Αττική, προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση ύστερα από το διάλογο που είχε με τους ενδιαφερόμενους φορείς.
50
Σε τροποποίηση των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος 84/84, το οποίο απαγορεύει την ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό μεταποιητικών επιχειρήσεων στην Αττική, προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση ύστερα από το διάλογο που είχε με τους ενδιαφερόμενους φορείς.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νέες ρυθμίσεις που προωθούνται με τη συνεργασία των συναρμόδιων υπηρεσιών των υπουργείων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος θα περιληφθούν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή.
Οι ρυθμίσεις προβλέπουν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την αύξηση της ιπποδύναμης των επιχειρήσεων, υπό την προϋπόθεση ότι έχει προηγηθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, από την οποία προκύπτει ότι δεν αυξάνονται οι εκπεμπόμενοι ρύποι. Θα υπάρχει πάντως όριο για την αύξηση της ιπποδύναμης, από το οποίο θα εξαιρούνται οι εγκαταστάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια των εργαζομένων κ.λπ.
Θα θεσπιστούν, επίσης, κίνητρα για τη μετεγκατάσταση των βιομηχανιών υψηλής όχλησης (βυρσοδεψία, χυτήρια κ.ά.) από τις αστικές περιοχές, με χρηματοδότηση και από το Γ ΚΠΣ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα επιτραπεί ένα είδος «εμπορίου ρύπων», στο πλαίσιο του οποίου εάν μια επιχείρηση προχωρήσει σε επένδυση εκσυγχρονισμού και μειώσει τους εκπεμπόμενους ρύπους π.χ. κατά 100 μονάδες, θα έχει τη δυνατότητα να πωλήσει τις μισές από αυτές σε μια άλλη επιχείρηση που βρίσκεται υπό ίδρυση ή υπό επέκταση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι φόβοι για αναταραχές στην Τεχνητή Νοημοσύνη σπέρνουν αστάθεια στις αγορές
- Χαρίτσης: Η ακροδεξιά νοοτροπία γίνεται κυβερνητική πολιτική και το κράτος δικαίου υπονομεύεται
- Ξέσπασμα του Φαν Ντάικ – «Δεν υπάρχει πρόβλημα στα αποδυτήρια»
- Χουάντσο: «Δύσκολο το παιχνίδι με την Παρτιζάν, κλειδί η άμυνα»
- F1: To Όσκαρ, ο Μπραντ Πιτ και το χρυσό στοίχημα της Apple TV ανεβάζει γκάζια για σίκουελ
- Μπορεί το εμπόριο να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία; – Δίλημμα για Αμερικανούς επιχειρηματίες


