Τετάρτη 22 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πυραυλοκινητήρες με ατμό από την Κίνα

Πυραυλοκινητήρες με ατμό από την Κίνα

Κινέζοι ερευνητές ανέπτυξαν νέο προωθητικό σύστημα πυραυλοκινητήρων, το οποίο λειτουργεί με ατμό, και -όπως πιστεύουν- θα το χρησιμοποιήσουν πολύ σύντομα σε δορυφόρους και διαστημόπλοια.

68

Κινέζοι ερευνητές ανέπτυξαν νέο προωθητικό σύστημα πυραυλοκινητήρων, το οποίο λειτουργεί με ατμό, και -όπως πιστεύουν- θα το χρησιμοποιήσουν πολύ σύντομα σε δορυφόρους και διαστημόπλοια.

Σκοπός της νέας αυτής τεχνολογίας είναι η μείωση των κινδύνων από την υπάρχουσα, δηλαδή η εκπομπή βλαβερών αερίων και το ενδεχόμενο της ανατίναξης των δεξαμενών καυσίμων.


Όπως αναφέρει το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό New Scientist, η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Τσινγκούα της Κίνας κατάφερε, ύστερα από πολύχρονη προσπάθεια, να αναπτύξει ένα μοναδικό μικρο-πυραυλοκινητήρα, ο οποίος λειτουργεί με ατμό και μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε ελαφρούς και μικρούς δορυφόρους ή διαστημόπλοια, ώστε να αποφεύγονται οι βλαβερές και καταστροφικές επιπτώσεις της υδραζίνης -το σημερινό εύφλεκτο καύσιμο των περισσότερων διαστημικών και τροχιακών οχημάτων.


Η όλη τεχνική στηρίζεται σε δύο πολύ μικρές πλάκες πυριτίου, σε ένα σωλήνα νερού, μία δεξαμενή μετατροπής ατμού και μία εξάτμιση από όπου διαφεύγει ο ατμός με ώση που φτάνει τα 28 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα υπόλοιπα μικροσκοπικά ηλεκτρονικά συστήματα του σκάφους θα λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από μπαταρία ή ηλιακές κυψελίδες.


Ο υπεύθυνος της ομάδας, Φέι Τανγκ, και οι συνάδελφοί του κατασκεύασαν το νέο κινητήρα με σκοπό την προώθηση μικρών δορυφόρων βάρους μέχρι και ενός κιλού. «Τα υπάρχοντα συστήματα είναι είτε πολύ βαριά είτε πολύ μεγάλα για αυτούς τους νανο-δορυφόρους» δήλωσε ο Τανγκ.


«Η νέα πρωτοποριακή ατμομηχανή είναι ιδανική, ακόμα και για δορυφόρους με το μέγεθος ενός μικροτσίπ, ενώ το μόνο που χρειάζονται είναι μία μικροσκοπική κάμερα, μία μπαταρία και μία δεξαμενή νερού» προσέθεσε ο Τανγκ.



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αφιέρωμα της Euroleague στον Ολυμπιακό ενόψει του Final Four (vid)

Η Euroleague ετοίμασε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα για τον Ολυμπιακό με αφορμή το Final Four του Βερολίνου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Μαϊου 2024