
Ένας Παλαιστίνιος νεκρός από τη νέα επίθεση των Ισραηλινών
Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε το βράδυ της Τετάρτης βάση της Δύναμης 17, της ειδικής μονάδας φρουράς του Γιασέρ Αραφάτ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος. Την ίδια ώρα, ο Αριέλ Σαρόν δηλώνει από τη Νέα Υόρκη αντίθετος στην αποστολή παρατηρητών του ΟΗΕ στα παλαιστινιακά εδάφη.
30
Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε το βράδυ της Τετάρτης βάση της Δύναμης 17, της ειδικής μονάδας φρουράς του Γιασέρ Αραφάτ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος. Την ίδια ώρα, ο Αριέλ Σαρόν δηλώνει από τη Νέα Υόρκη αντίθετος στην αποστολή παρατηρητών του ΟΗΕ στα παλαιστινιακά εδάφη.
Εκπρόσωπος των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων ανέφερε ότι τεθωρακισμένα του στρατού έβαλαν κατά της στρατιωτικής βάσης, όπου βρίσκεται η φρουρά ασφαλείας του Γιασέρ Αραφάτ, αφού προηγουμένως είχαν δεχτεί πυρά από τους Παλαιστινίους. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι η επίθεση συνιστά αντίποινα στην επίθεση Παλαιστινίων με όλμους εναντίον δύο εβραϊκών οικισμών στην ίδια περιοχή, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την Τετάρτη.
Εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής διέψευσε τα περί επίθεσης των ομοεθνών του κατά του ισραηλινού στρατού και συμπλήρωσε ότι άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι της φρουράς του Αραφάτ τραυματίστηκαν στη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης.
Συνάντηση Σαρόν – Ανάν
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, συνεχίζει την επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Το πρωί μετέβη στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου συναντήθηκε με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.
Σύμφωνα με τον Φρεντ Έκχαρντ, εκπρόσωπο Τύπου του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού, ο κ. Ανάν προέτρεψε τον Σαρόν να άρει τον οικονομικό αποκλεισμό των παλαιστινιακών εδαφών, ενώ ζήτησε πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στο Λίβανο, τις διαπραγματεύσεις με τη Συρία και την επέκταση των εβραϊκών οικισμών στην ανατολική Ιερουσαλήμ.
Ο Αριέλ Σαρόν, από την πλευρά του, τόνισε ότι είναι πρόθυμος να επανέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με την άλλη πλευρά, επανέλαβε ωστόσο ότι δεν είναι διατεθειμένος να προβεί σε συμβιβασμούς αναφορικά με την ασφάλεια των συμπατριωτών του.
Τέλος, σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Έκχαρντ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απέρριψε την πρόταση περί αποστολής διεθνών παρατηρητών στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη.
Σημειώνεται ότι ο Σαρόν, τόσο κατά την άφιξή του στην έδρα του ΟΗΕ όσο και κατά την αναχώρησή του από αυτή, δεν έκανε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά τις μεγάλες νίκες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού
- Γερμανία: Σύγχυση με την ειδική άδεια από τον στρατό για ταξίδια – Παρέμβαση για να καμφθούν οι αντιδράσεις
- Γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League (vids)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]
- Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν 1-2: Άλμα πρόκρισης για τους Βαυαρούς (vids)
- Σπόρτινγκ-‘Αρσεναλ 0-1: Χρυσή αλλαγή ο Χάβερτς για τους κανονιέρηδες, «χτύπησε» στο 90+1’ (vid)

