Η δολοφονία Σόντερς και η δράση της 17Ν σε εκπομπή του βρετανικού δικτύου
Στην επικαιρότητα συντηρεί η Βρετανία το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, καθώς στις 9:20 το βράδυ της Κυριακής θα προβληθεί από το BBC 2 εκπομπή για την τρομοκρατία στην Ελλάδα, με άξονα τη δραστηριότητα της 17Ν και αιχμή τη δολοφονία του ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς.
71
Στην επικαιρότητα συντηρεί η Βρετανία το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, καθώς στις 9:20 το βράδυ της Κυριακής θα προβληθεί από το BBC 2 εκπομπή για την τρομοκρατία στην Ελλάδα, με άξονα τη δραστηριότητα της 17Ν και αιχμή τη δολοφονία του ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς.
Στην εκπομπή Correspondent ο δημοσιογράφος Έντουαρντ Στέρτον θα παρουσιάσει συνέντευξη – εξομολόγηση της Χέδερ Σόντερς, χήρας του δολοφονηθέντος Βρετανού ταξίαρχου, η οποία επαναλαμβάνει το αμείλικτο ερώτημα: «Γιατί τόσο καιρό δεν έχει συλληφθεί ούτε ένα μέλος της 17Ν ούτε ένας από τους δολοφόνους του άντρα μου;» Ο φόβος ότι η δολοφονία του συζύγου της έχει ήδη ξεχαστεί είναι διάχυτος στα λόγια της.
Στην εκπομπή γίνεται μία αναδρομή στα δολοφονικά «χρονικά» της τρομοκρατικής οργάνωσης και γίνεται λόγος για το «μαρξιστικό – λενινιστικό» χαρακτήρα της 17Ν, συμπέρασμα το οποίο ο δημοσιογράφος βασίζει στα κείμενα των προκηρύξεων και στα πρόσωπα που αποτελούν τους στόχους της οργάνωσης.
Εντύπωση προκαλεί η δήλωση του πρώην διευθυντή της CIA, Τζέιμς Γούλσεϊ, ο οποίος τονίζει ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την τρομοκρατία έχουν καταφέρει να περιορίσουν τη δραστηριότητα των τρομοκρατικών οργανώσεων. «Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει κάνει ούτε το παραμικρό βήμα προόδου στον τομέα της τρομοκρατίας» συμπληρώνει ο Γούλσεϊ, αμφισβητώντας ανοιχτά την αφοσίωση της ελληνικής κυβέρνησης στην απονομή δικαιοσύνης.
Σε ανάλογο κλίμα κινείται ολόκληρη η εκπομπή. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι «οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει για την πρεσβεία τους στην Αθήνα περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη πρεσβεία στον κόσμο, προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτή».
Στην εκπομπή φιλοξενούνται ακόμη δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Σταθόπουλου, ο οποίος, απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο μπορεί να ισχύει το γεγονός ότι υπάρχουν άρρηκτοι δεσμοί ανάμεσα σε πολιτικά στελέχη και τρομοκράτες που έχουν τις ρίζες τους από την περίοδο της μεταπολίτευσης και μετά, τονίζει: «Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τέτοιου είδους κατηγορίες, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αντίστοιχες αποδείξεις».
Η εκπομπή κλείνει με την επισήμανση ότι η ελληνική κυβέρνηση δείχνει στο πρόσφατο διάστημα να δραστηριοποιείται στο θέμα της εξάρθρωσης της οργάνωσης – φάντασμα 17Ν, όμως «έχουν περάσει εννέα μήνες από τη δολοφονία του Στίβεν Σόντερς και δεν έχει γίνει ακόμη κάποια σύλληψη ούτε έχει εμφανιστεί κάποιος μάρτυρας που να γνωρίζει κάτι σχετικό. Και η Χέδερ Σόντερς περιμένει ακόμα την απονομή δικαιοσύνης.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισαίος: Η γέφυρα μεταξύ Λυσία και Δημοσθένη
- Κάτω Αχαΐα: Πυροβόλησαν στο κεφάλι νεαρό με αεροβόλο όπλο
- Σαμ Νιλ: Πέθανε ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Jurassic Park»
- Ο Ολυμπιακός τσεκάρει την περίπτωση του Πουλακίδα
- Κίνηση στους δρόμους: Ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό – Προβλήματα και στην Αττική Οδό
- Ανάλυση δεδομένων: Η ζέστη σκοτώνει κατά μέσο όρο ένα άτομο το λεπτό σε όλο τον κόσμο
- Ο Κρίστοφερ Νόλαν εκθειάζει τα «Obsession» και «Backrooms»
- Η Αργεντινή θα φορέσει στον ημιτελικό τη φανέλα του ιστορικού αγώνα με την Αγγλία το 1986 (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442