Την απόσυρση 30 περίπου οχημάτων ζητούν εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Πέμπτη τα μισά περίπου ασθενοφόρα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ καταγγέλλουν ότι πολλά από αυτά είναι ακατάλληλα, και ζητούν την άμεση απόσυρσή τους.
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Πέμπτη τα μισά περίπου ασθενοφόρα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ καταγγέλλουν ότι πολλά από αυτά είναι ακατάλληλα, και ζητούν την άμεση απόσυρσή τους.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έκαναν εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ε.Ζάχαρη, από τα 70 ασθενοφόρα που εξυπηρετούν την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, τα 30 περίπου είναι τελείως ακατάλληλα και τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα οδηγούνται στα συνεργεία για συντήρηση.
Μάλιστα, πριν από ένα μήνα ασθενείς και τα μέλη πληρώματος ασθενοφόρου κινδύνευσαν στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, όταν αποκολλήθηκε η πίσω ρόδα του οχήματος.
Σε άλλη περίπτωση, ξεκόλλησε η πίσω δεξιά πόρτα ενός οχήματος κατά την αποβίβαση ασθενούς, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο ξεκόλλησε το χειρόφρενο του ασθενοφόρου από τη βάση του.
Ένα άλλο όχημα του ΕΚΑΒ έχει επισκευαστεί προσωρινά με λαμαρίνες. Ο αρμόδιος εισαγγελέας Στ.Κατσαρέλης μελετά τις καταγγελίες των εργαζομένων.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.