«Εντός των ημερών» η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος Αβραμόπουλου
Απαντήσεις σε θέματα που σχετίζονται με την ιδρυτική διακήρυξη του υπό σύσταση κόμματός του, τη διαπλοκή αλλά και τις ταυτότητες έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.
Απαντήσεις σε θέματα που σχετίζονται με την ιδρυτική διακήρυξη του υπό σύσταση κόμματός του, τη διαπλοκή αλλά και τις ταυτότητες έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.
Ο δήμαρχος Αθηναίων εξήγγειλε τη δημοσιοποίηση της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματός του μέσα στις επόμενες ημέρες. Όσο για τις εσωτερικές διεργασίες και την προσπάθεια ανασύστασης στην οποία έχουν επιδοθεί τα δύο μεγάλα κόμματα, με αφετηρία τη δημιουργία του νέου κόμματος, προέβλεψε ότι τελικά δεν θα αποδώσει.
Σχετικά με το θέμα των ταυτοτήτων επανέλαβε ότι θεωρεί απρεπέστατη τη στάση που τήρησε η κυβέρνηση απέναντι στην Εκκλησία. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν θεωρεί απαραίτητη την αναγραφή του θρησκεύματος στις νέου τύπου ταυτότητες, αλλά το εάν τελικά θα αναγραφόταν ή όχι θα έπρεπε να είναι προϊόν διαλόγου και συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Για το θέμα της διαπλοκής τόνισε ότι είναι αποτέλεσμα της ανοχής που δείχνουν οι πολιτικοί, της αδυναμίας των θεσμών ελέγχου αλλά και της σκοπιμότητας των επιχειρηματιών. Στο σημείο αυτό επισήμανε ότι το υπό σύσταση κόμμα του δεν έχει καμία εξάρτηση από τα εκάστοτε συμφέροντα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ένα πλαίσιο κανόνων που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια. Πρότεινε, μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό να θεσπιστεί η δημοσιοποίηση του ετήσιου ισολογισμού των κομμάτων.
Αναφερόμενος στην πρόσφατη προσωπική διένεξη της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ντόρας Μπακογιάννη με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Λαλιώτη σχετικά με τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου, ο Δ.Αβραμόπουλος παρατήρησε ότι είναι πια καιρός η σύγκρουση ανάμεσα στους πολιτικούς να βασίζεται αποκλειστικά σε πολιτικά επιχειρήματα και ποτέ η αντιπαράθεση αυτή να μην εκπίπτει σε επίπεδο προσωπικών αντεγκλήσεων.
Όσον αφορά στην απόφασή του να προχωρήσει στη σύσταση κόμματος, αποκάλυψε ότι την έλαβε αμέσως μετά τις εκλογές της 9ης Απριλίου, με γνώμονα κυρίως τη διαπίστωση ότι οι υπάρχοντες πολιτικοί σχηματισμοί δεν είχαν ούτε νέες προτάσεις να καταθέσουν ούτε ανταποκρίνονταν στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.
Σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο δήμαρχος Αθηναίων δεν απέρριψε ακόμη και μία σύνθετη ονομασία που θα εμπεριέχει και τη λέξη Μακεδονία, με την προϋπόθεση ότι δεν θα θίγει την ιστορική βάση της Μακεδονίας.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.