Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026
weather-icon 24o
Πατέρας και γιος κατηγορούνται για εξαπάτηση πολλών αγοραστών

Πατέρας και γιος κατηγορούνται για εξαπάτηση πολλών αγοραστών

Την ανυπομονησία χιλιάδων σε ολόκληρο τον κόσμο να αποκτήσουν το πολυπόθητο και ομολογουμένως δυσεύρετο Playstation 2 εκμεταλλεύτηκαν ένας πατέρας και ο γιος του στις ΗΠΑ. Δημοπρατούσαν μέσω του Διαδικτύου κονσόλες της Sony, χωρίς να παραδώσουν ποτέ καμία στους αγοραστές, καθώς... δεν τις διέθεταν.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

73

Την ανυπομονησία χιλιάδων σε ολόκληρο τον κόσμο να αποκτήσουν το πολυπόθητο και ομολογουμένως δυσεύρετο Playstation 2 εκμεταλλεύτηκαν ένας πατέρας και ο γιος του στις ΗΠΑ. Δημοπρατούσαν μέσω του Διαδικτύου κονσόλες της Sony, χωρίς να παραδώσουν ποτέ καμία στους αγοραστές, καθώς… δεν τις διέθεταν.

Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο CNet, οι ομοσπονδιακές αρχές συνέλαβαν τον 54χρονο Ελιάς Γκάρεϊ και το 18χρονο γιο του Αλεχάντρο και τους κατηγόρησαν για τη διεξαγωγή εκατοντάδων ψεύτικων δημοπρασιών μέσω των δικτυακών τόπων διεξαγωγής ψηφιακών δημοπρασιών Yahoo! Αuctions, eBay και Amazon.com με αντικείμενο πώλησης το Playstation 2.


Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι οι δημοπρασίες έλαβαν χώρα λίγο πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα. Πατέρας και γιος αποκόμισαν συνολικά περίπου 110.000 δολάρια (41 εκατ. δρχ.) από τις δημοπρασίες.


Οι κατηγορούμενοι δρούσαν με διάφορα παρατσούκλια, όπως compucraze2000, judgementday404 και gamesmasters2001. Μετά την ολοκλήρωση κάθε δημοπρασίας ζητούσαν από τους ανυποψίαστους «δήθεν» νικητές να αποστείλουν το χρηματικό ποσό είτε σε ιδιωτικές θυρίδες που είχαν νοικιάσει οι κατηγορούμενοι, είτε να πληρώσουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την υπηρεσία χρηματικών συναλλαγών Paypal.com.


Οι ίδιοι βέβαια δεν παρέδωσαν ποτέ σε κανέναν καμία από τις κονσόλες που δημοπρατούσαν. Προς το παρόν, δεν έχει απαγγελθεί επισήμως κατηγορία εναντίον των δραστών. Αντιμετωπίζουν, πάντως, μέχρι και πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο.


Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μοναδική. Πολλοί ήταν οι επιτήδειοι που έβγαλαν πολλά χρήματα εκμεταλλευόμενοι τόσο το περιορισμένο σε ποσότητες ντεμπούτο της παιχνιδομηχανής της Sony όσο και την ανυπομονησία πολλών να την αποκτήσουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026
Cookies