Κόλαφος ο Χαταμί κατά των σκληροπυρηνικών ισλαμιστών στην επέτειο της ιρανικής επανάστασης
Επίθεση κατά των σκληροπυρηνικών ισλαμιστών εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ιράν, Μοχαμάντ Χαταμί, το Σάββατο, ημέρα εορτασμού της 22ης επετείου της ισλαμικής επανάστασης· την ώρα που νέα βίαια επεισόδια μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των αντικυβερνητικών διαδηλωτών σκίαζαν τους εορτασμούς για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.
37
Επίθεση κατά των σκληροπυρηνικών ισλαμιστών εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ιράν, Μοχαμάντ Χαταμί, το Σάββατο, ημέρα εορτασμού της 22ης επετείου της ισλαμικής επανάστασης· την ώρα που νέα βίαια επεισόδια μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των αντικυβερνητικών διαδηλωτών σκίαζαν τους εορτασμούς για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.
«Είναι ανήθικο να παρουσιάζονται διαστρεβλωμένα η επανάσταση και η ισλαμική δημοκρατία» δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος απευθυνόμενος στους χιλιάδες συγκεντρωμένους, οι οποίοι κατέκλυσαν την πλατεία Ελευθερίας της Τεχεράνης για να εορτάσουν την επέτειο της ανατροπής του φιλοδυτικού καθεστώτος του Σάχη.
«Αυτοί που επιχειρούν να μονοπωλήσουν το ισλάμ και την επανάσταση, αυτοί οι στενοκέφαλοι με τις σκοτεινές ιδέες, τοποθετούν τον εαυτό τους ενάντια του λαού» τόνισε ο Χαταμί για να καταχειροκροτηθεί από το συγκεντρωμένο πλήθος. «Έχουν αποφασίσει να καταστρέψουν οποιονδήποτε δεν συμφωνεί με τις απόψεις τους» συνέχισε ο ίδιος, όπως μετέδωσε το BBC.
Την ίδια ώρα, περίπου 100 φοιτητές που διαμαρτύρονταν για την καταπάτηση της ελευθερίας της έκφρασης δέχτηκαν επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες συνέλαβαν περίπου 50 διαδηλωτές.
Παρόμοια επεισόδια είχαν σημειωθεί και χθες, Παρασκευή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 20 διαδηλωτές, ενώ τουλάχιστον άλλοι 100 συνελήφθησαν από την αστυνομία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σιθωνία: «Μόλις έπεσε η στάθμη του νερού…» – Πώς εντοπίστηκαν το ανθρώπινο κρανίο και τα οστά σε ξενοδοχείο
- Άρης: Οι συναντήσεις που είχε ο Γρηγορίου για το ματς με τον Λεβαδειακό
- Greece’s Minimum Wage Debate: High Ratios, Complex Trade-Offs
- Ξεκίνησαν να αποστέλλουν τα πρώτα «ραβασάκια» οι έξυπνες κάμερες – Τι ισχύει αν δεν πληρωθούν
- Η τελευταία ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Μιρτσέα Λουτσέσκου
- Ανασχηματισμός: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία Σχοινά, Τουρνά και Λαζαρίδη στο Προεδρικό Μέγαρο
- Έλενα Χριστοπούλου – Κλέλια Ανδριολάτου: Οριστικό τέλος στη συνεργασία τους -Τι συνέβη – Η ανακοίνωση
- Βίντεο ντοκουμέντα δείχνουν τη δράση της σπείρας που χτυπούσε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442