Έμφαση στις επίλεκτες δυνάμεις, μείωση κληρωτών
Ριζικές αλλαγές στη μορφή των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Αμυνας Ρούντολφ Σάρπινγκ. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η μείωση του αριθμού των κληρωτών, η αύξηση των ανδρών που στελεχώνουν τις επίλεκτες δυνάμεις, καθώς και το κλείσιμο στρατιωτικών βάσεων.
30
Ριζικές αλλαγές στη μορφή των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Αμυνας Ρούντολφ Σάρπινγκ. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η μείωση του αριθμού των κληρωτών, η αύξηση των ανδρών που στελεχώνουν τις επίλεκτες δυνάμεις, καθώς και το κλείσιμο στρατιωτικών βάσεων.
Μιλώντας στην Μπούντεσταγκ, ο Σάρπινγκ ανέφερε ότι μέχρι το 2006 ο αριθμός των κληρωτών θα μειωθεί στις 285.000 από 325.000 που είναι σήμερα. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ανδρών που υπηρετούν στη δύναμη ταχείας δράσης, η οποία συστάθηκε τη δεκαετία του 90, θα φτάσει τους 150.000 από 50.000 που είναι τώρα.
Τέλος, το υπουργείο Αμυνας θα κλείσει συνολικά 59 στρατιωτικές βάσεις σε όλη τη χώρα, εξοικονομώντας 35,6 δισ. δραχμές.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το 1994, οι άνδρες των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν επιτρεπόταν να μεταβαίνουν σε περιοχές εκτός ελέγχου του ΝΑΤΟ, περιορισμός που καταργήθηκε το 1999, όταν Γερμανοί στρατιώτες συμμετείχαν στην ειρηνευτική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άρης: Οι συναντήσεις που είχε ο Γρηγορίου για το ματς με τον Λεβαδειακό
- Greece’s Minimum Wage Debate: High Ratios, Complex Trade-Offs
- Ξεκίνησαν να αποστέλλουν τα πρώτα «ραβασάκια» οι έξυπνες κάμερες – Τι ισχύει αν δεν πληρωθούν
- Η τελευταία ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Μιρτσέα Λουτσέσκου
- Ανασχηματισμός: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία Σχοινά, Τουρνά και Λαζαρίδη στο Προεδρικό Μέγαρο
- Έλενα Χριστοπούλου – Κλέλια Ανδριολάτου: Οριστικό τέλος στη συνεργασία τους -Τι συνέβη – Η ανακοίνωση
- Βίντεο ντοκουμέντα δείχνουν τη δράση της σπείρας που χτυπούσε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών
- Ρωσία: Τουλάχιστον ένας νεκρός στο Ροστόφ από ουκρανική επίθεση – Πυρκαγιά σε πλοίο στην Αζοφική θάλασσα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442