
Συλλήψεις Δυτικών στη Σαουδική Αραβία – Κατηγορούνται για δύο περσινές βομβιστικές επιθέσεις στο Ριά
Οι σαουδαραβικές Αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι συνέλαβαν ένα Βρετανό, έναν Καναδό και ένα Βέλγο, οι οποίοι ομολόγησαν στην κρατική τηλεόραση ότι ευθύνονται για δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Ριάντ τον περασμένο Νοέμβριο, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένας Βρετανός.
36
Οι σαουδαραβικές Αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι συνέλαβαν ένα Βρετανό, έναν Καναδό και ένα Βέλγο, οι οποίοι ομολόγησαν στην κρατική τηλεόραση ότι ευθύνονται για δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Ριάντ τον περασμένο Νοέμβριο, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένας Βρετανός.
Ο Βρετανός Αλεξάντερ Μίτσελ, που εργαζόταν στο νοσοκομείο King Fadh, ομολόγησε ότι μαζί με τον Καναδό Ουίλιαμ Σάμπσον παγίδευσε το αυτοκίνητο του Βρετανού Κρίστοφερ Ρόντγουεϊ στις 17 Νοεμβρίου στο Ριάντ και πυροδότησε τη βόμβα με τηλεχειρισμό. Η έκρηξη στοίχισε τη ζωή του 48χρονου Βρετανού και τον τραυματισμό της συζύγου του.
«Επιβεβαιώνω και ομολογώ ότι πήρα εντολές να εκτελέσω τη βομβιστική επίθεση εδώ στο Ριάντ στις 17 Νοεμβρίου κατά του Βρετανού πολίτη Κρίστοφερ Ρόντγουεϊ. Ο Καναδός Ουίλιαμ Σάμπσον με βοήθησε να φέρω εις πέρας την επίθεση» δήλωσε ο Μίτσελ.
Ο Σάμπσον, ο οποίος εργαζόταν ως σύμβουλος επιχειρήσεων στο Ταμείο Βιομηχανικής Ανάπτυξης της Σαουδικής Αραβίας, ανέφερε ότι έλαβε εντολή από τον Μίτσελ να προετοιμάσει τη δεύτερη επίθεση στις 22 Νοεμβρίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις Βρετανοί και μία Ιρλανδέζα.
Στη δεύτερη βομβιστική επίθεση εμπλέκεται και ο Βέλγος Ραφ Σίφτερ, ο οποίος ομολόγησε ότι τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό κατ εντολήν του Σάμπσον.
Κανείς από τους τρεις συλληφθέντες δεν αποκάλυψε τον εγκέφαλο των βομβιστικών επιθέσεων. Πάντως, ο Σαουδάραβας υπουργός Εσωτερικών, πρίγκιπας Νάγιεφ Μπεν Αμπντέλ Αζίζ, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι η κυβέρνησή του γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις και ότι θα αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία στο μέλλον.
Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι έχουν συλληφθεί εννέα ακόμα άτομα διαφόρων εθνικοτήτων για «παράνομες δραστηριότητες» που, σύμφωνα με το σαουδαραβικό Τύπο, έχουν άμεση σχέση με τις δύο βομβιστικές ενέργειες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Πόλεμος στο Ιράν: Σιωπηλό Nowruz, παγωμένη τέχνη και φόβος παντού
- Εσύ ξέρεις τι είναι η ακυροφοβία;
- Όταν το FOMO γίνεται υπαρξιακό: Η AI αλλάζει τους κανόνες
- Ο Τραμπ τα κάνει όλα λάθος με την Ευρώπη – Γιατί η Αμερική χρειάζεται την Ευρωπαϊκή Ένωση;
- Η Σκάρλετ Γιόχανσον έζησε «άγρια» τη συναυλία των Cypress Hill
- «Κινούμενη άμμος» στη Γάζα – Ο πόλεμος στο Ιράν φέρνει τη Χαμάς ενώπιον μιας δύσκολης εξίσωσης




