
Πορεία διαμαρτυρίας την Τρίτη για την καταστροφή του αεροδρομίου του Ελληνικού
Πορεία διαμαρτυρίας γύρω από το χώρο του αεροδρομίου του Ελληνικού θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι της Τρίτης οι ομοσπονδίες Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), Υπουργείου Εθνικής Αμυνας (ΠΟΕ/ΥΕΘΑ - ΠΟΜΑ/ΥΕΘΑ) και Προσωπικού Αερομεταφορών Ελληνικών και Ξένων Αεροπορικών Εταιρειών (ΟΠΑΜ).
71
Πορεία διαμαρτυρίας γύρω από το χώρο του αεροδρομίου του Ελληνικού θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι της Τρίτης οι ομοσπονδίες Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), Υπουργείου Εθνικής Αμυνας (ΠΟΕ/ΥΕΘΑ – ΠΟΜΑ/ΥΕΘΑ) και Προσωπικού Αερομεταφορών Ελληνικών και Ξένων Αεροπορικών Εταιρειών (ΟΠΑΜ).
Οι παραπάνω ομοσπονδίες καταγγέλλουν τους αρμοδίους επειδή:
– Καταστρέφουν το διάδρομο του Ελληνικού, που εξυπηρετεί μία σειρά σοβαρών δραστηριοτήτων επιμέρους φορέων του Δημοσίου και του κοινωνικού συνόλου, και το κυριότερο, αποτελεί το κεντρικό σύστημα της χώρας, γεγονός ύψιστης σημασίας. «Είναι αδιανόητο να αδιαφορούν οι αρμόδιοι για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην Εθνική Αμυνα από την καταστροφή του αεροδρομίου αυτού, όταν πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη οι Τούρκοι εγκαινίασαν και δεύτερο διεθνές αεροδρόμιο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα.
– Καταστρέφουν το αεροδρόμιο αγνοώντας ότι αυτό λειτουργεί σήμερα ως μητροπολιτικό, που συντονίζει και παρέχει επιχειρησιακή, τεχνική και οικονομική υποστήριξη στα 42 κρατικά αεροδρόμια της χώρας, τα 80 ελικοδρόμια και τα δεκάδες ραδιοβοηθήματα. «Οι αρμόδιοι κόπτονται και τρέχουν μόνο για να εγκαινιάσουν το γερμανικών συμφερόντων αεροδρόμιο στα Σπάτα» προστίθεται στην ανακοίνωση.
– Καταστρέφουν και διαλύουν το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπορίας (ΚΕΑ).
– Προχωρούν αβασάνιστα στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και τη διάλυσή της.
– Καταστρέφουν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.
– Κόπτονται τάχα για τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου, αποφεύγοντας να πουν ξεκάθαρα στο λαό πόσες εκατοντάδες δισ. δραχμές θα κοστίσουν όλες αυτές οι «φαεινές» ιδέες.
Παράλληλα, απαιτούν:
– Τη διατήρηση του κυρίως διαδρόμου του Ελληνικού
– Να παραμείνει η ΥΠΑ ενιαία δημόσια υπηρεσία, με όλα τα αεροδρόμια κρατικά
– Να σταματήσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΟΑ
– Να διατηρηθεί και να παραμείνει στο χώρο του το κρατικό εργοστάσιο αεροσκαφών
– Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στις αερομεταφορές
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- CIA, Γάζα και Ιράν – Το εντυπωσιακό κλείσιμο των Strokes στο Coachella
- Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε 100 χρόνια από την ίδρυση του – Η ανάρτηση της ΠΑΕ (pic)
- Τραγωδία στο Ηράκλειο: 50χρονος κατέρρευσε ενώ βρισκόταν σε γλέντι
- Λιοσίων: Στον εισαγγελέα ο 16χρονος Σουδανός που παρέσυρε την 16χρονη
- Λαζαρίδης: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης – «Ο πρωθυπουργός είχε ευθύνη»
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος ΚΑ’)


