«Το ΝΑΤΟ δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης, αφού δεν υπάρχει πια το περίφημο αντίπαλον δέος - απειλή για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, σε ομιλία του την Κυριακή στα αποκαλυπτήρια μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στη Νέα Ερυθραία.
«Το ΝΑΤΟ δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης, αφού δεν υπάρχει πια το περίφημο αντίπαλον δέος – απειλή για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, σε ομιλία του την Κυριακή στα αποκαλυπτήρια μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στη Νέα Ερυθραία.
Ο πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι «για να γίνει η ήπειρός μας οντότητα πραγματικά ανεξάρτητη, δημοκρατικά και κοινωνικά δίκαιη για τους πολίτες της, μια Ευρώπη της προόδου και της ειρήνης, πρέπει να απαλλαγεί τώρα από την κηδεμονία των ΗΠΑ».
«Η Ευρώπη» προσέθεσε «δεν μπορεί να προχωρήσει με διαχωριστικές γραμμές που απλώς μεταφέρθηκαν ανατολικότερα. Χρειάζεται ένα πανευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας που να την αγκαλιάζει από τον Ατλαντικό έως τα Ουράλια. Δεν θα υπάρξουν σταθερή ειρήνη και ασφάλεια στην Ευρώπη, εάν εναποθέσουμε τα μεγάλα αυτά ιδανικά στη δύναμη όσων δεν ζουν στην Ευρώπη και τα συμφέροντά τους δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών λαών.»