Στο νοσοκομείο ο νέος διευθυντής της τσεχικής τηλεόρασης
Νέα τροπή λαμβάνει η κρίση που έχει ξεσπάσει στην κρατική τηλεόραση της Τσεχίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος διευθυντής της τσεχικής τηλεόρασης, Γίρι Χόντακ, την απομάκρυνση του οποίου ζητούν οι απεργοί δημοσιογράφοι του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού, υπέστη καρδιακή προσβολή την Πέμπτη. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Πολιτισμού της χώρας, Πάβελ Ντόσταλ, απειλεί να ασκήσει αγωγή εναντίον του Χόντακ.
72
Νέα τροπή λαμβάνει η κρίση που έχει ξεσπάσει στην κρατική τηλεόραση της Τσεχίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος διευθυντής της τσεχικής τηλεόρασης, Γίρι Χόντακ, την απομάκρυνση του οποίου ζητούν οι απεργοί δημοσιογράφοι του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού, υπέστη καρδιακή προσβολή την Πέμπτη. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Πολιτισμού της χώρας, Πάβελ Ντόσταλ, απειλεί να ασκήσει αγωγή εναντίον του Χόντακ.
Όπως μεταδίδει το BBC, η διευθύντρια ειδήσεων του σταθμού, Γιάνα Μπομπίσκοβα, ανακοίνωσε ότι ο Χόντακ νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, δεν έδωσε όμως περισσότερες πληροφορίες.
Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη ο Τσέχος υπουργός Πολιτισμού εξετάζει το ενδεχόμενο να προσαγάγει σε δίκη το νεοδιορισθέντα διευθυντή του κρατικού σταθμού. Η συνέντευξή του προς τους απεργούς δημοσιογράφους δεν μεταδόθηκε μέσω του επίγειου δικτύου της τηλεόρασης, παρά μόνον δορυφορικά και καλωδιακά.
Ο Π.Ντόσταλ δήλωσε ότι επιθυμούσε απλώς να ενημερώσει το κοινό για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση σκοπεύει να αντιμετωπίσει την κρίση, εγκρίνοντας νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την ανάδειξη των μελών του διοικητικού συμβουλίου ανεξάρτητα από κόμματα και κυβερνητικούς μηχανισμούς.
Πάντως, οι απεργοί δημοσιογράφοι δεν δέχονται τη λύση αυτή και ζητούν την άμεση απομάκρυνση του Χόντακ από τη θέση του, καθώς υποστηρίζουν ότι, παρ όλο που ο διορισμός του είναι νόμιμος, εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα. Πιστεύεται ότι ο νέος διευθυντής της κρατικής τηλεόρασης πρόσκειται στο Πολιτικό Δημοκρατικό Κόμμα της Τσεχίας, που συνεργάζεται με την κυβέρνηση μειοψηφίας των Σοσιαλδημοκρατών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,Reuters
- Σιθωνία: «Μόλις έπεσε η στάθμη του νερού…» – Πώς εντοπίστηκαν το ανθρώπινο κρανίο και τα οστά σε ξενοδοχείο
- Άρης: Οι συναντήσεις που είχε ο Γρηγορίου για το ματς με τον Λεβαδειακό
- Greece’s Minimum Wage Debate: High Ratios, Complex Trade-Offs
- Ξεκίνησαν να αποστέλλουν τα πρώτα «ραβασάκια» οι έξυπνες κάμερες – Τι ισχύει αν δεν πληρωθούν
- Η τελευταία ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Μιρτσέα Λουτσέσκου
- Ανασχηματισμός: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία Σχοινά, Τουρνά και Λαζαρίδη στο Προεδρικό Μέγαρο
- Έλενα Χριστοπούλου – Κλέλια Ανδριολάτου: Οριστικό τέλος στη συνεργασία τους -Τι συνέβη – Η ανακοίνωση
- Βίντεο ντοκουμέντα δείχνουν τη δράση της σπείρας που χτυπούσε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442