
Η ασθένεια τριστέζα απειλεί με αφανισμό καλλιέργειες εσπεριδοειδών
Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Γεωργίας, εξαιτίας της εμφάνισης ασθένειας των εσπεριδοειδών σε καλλιέργειες της Πελοποννήσου και της Κρήτης, που καταστρέφει ολοκληρωτικά τα δένδρα και είναι γνωστή ως τριστέζα.
56
Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Γεωργίας, εξαιτίας της εμφάνισης ασθένειας των εσπεριδοειδών σε καλλιέργειες της Πελοποννήσου και της Κρήτης, που καταστρέφει ολοκληρωτικά τα δένδρα και είναι γνωστή ως τριστέζα.
Όπως αναφέρει η Εξουσία την Παρασκευή, δείγματα της ασθένειας έχουν παρουσιαστεί σε περιοχές της Αργολίδας και των Χανίων. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η αρρώστια καταστρέφει ολοκληρωτικά τα δέντρα αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση επιβλαβής για τον άνθρωπο. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας, η τριστέζα εμφανίστηκε στην Ελλάδα το 1997 με την εισαγωγή εμβολίων μολυσμένων με την ασθένεια.
Βάσει του δημοσιεύματος, το υπουργείο προβληματίζεται και με την εμφάνιση ασθένειας που πλήττει τις καλλιέργειες ντομάτας. Πρόκειται για τον κίτρινο ιό καρουλιάς, δείγματα του οποίου εντοπίστηκαν σε καλλιέργειες στο Μαραθώνα και τη Λακωνία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Μπρέντφορντ – Φούλαμ
- Κηφισός: Συνελήφθη 46χρονος μετά από καταδίωξη – Έτρεχε μεθυσμένος με 200 χιλιόμετρα
- Κολωνός: «Βοήθεια, πνίγομαι» – Νέα στοιχεία για τη φωτιά στο διαμέρισμα όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι
- Υπόκλιση του Νεϊμάρ: «Το ταλέντο του Γιαμάλ θυμίζει εμένα και τον Μέσι»
- Αθηνά Οικονομάκου: Η πρόβα νυφικού σε διάσημο οίκο μόδας
- Κεφαλονιά: Το έγγραφο των εργαζομένων του νοσοκομείου στις καταγγελίες για τα ΤΕΠ μετά τον θάνατο της 19χρονης