Ημερίδα για το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο στο ΥΠΕΞ στις 13 Δεκεμβρίου
Ημερίδα με θέμα «Προκλήσεις εφαρμογής του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου» διοργανώνει για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου η Επιτροπή για την Εφαρμογή και τη Διάδοση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή έγκριτων πανεπιστημιακών, εμπειρογνωμόνων κ.ά.
35
Ημερίδα με θέμα «Προκλήσεις εφαρμογής του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου» διοργανώνει για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου η Επιτροπή για την Εφαρμογή και τη Διάδοση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή έγκριτων πανεπιστημιακών, εμπειρογνωμόνων κ.ά.
Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα συζητηθούν οι βασικές αρχές και το πλαίσιο εφαρμογής του Ανθρωπιστικού Δικαίου σχετικά με τις ένοπλες συρράξεις.
Στο δεύτερο μέρος θα εξεταστούν τρία ειδικά ζητήματα αναφορικά με την εφαρμογή και τη διάδοση του ΔΑΔ: καταστολή των παραβιάσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, μέτρα προστασίας πολιτιστικών αγαθών και, τέλος, ανθρωπιστική κουλτούρα και ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδιαίτερα των νέων.
Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν έγκριτοι πανεπιστημιακοί, ειδικοί εμπειρογνώμονες, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι υφυπουργοί Εξωτερικών, Γρηγόρης Νιώτης, και Αμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και οι γενικοί γραμματείς των αρμόδιων υπουργείων που μετέχουν στην Επιτροπή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουγγαρία: Να παραιτηθεί ο πρόεδρος Τάμας Σούλιοκ ζητεί ο Μαγιάρ – «Δεν είναι άξιος να ενσαρκώσει την ενότητα»
- Νέο επεισόδιο του Νεϊμάρ με την εξέδρα: «Είσαι χοντρός» (vid)
- Charlotte de Witte και Σίλβια Σάλις – Πώς ένα techno πάρτι καθόρισε την επόμενη αντίπαλο της Μελόνι
- Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό στην Πάρνηθα – Επιχείρηση απεγκλωβισμού για τον οδηγό
- Ειδικές φωλιές για χελιδόνια και σταχτάρες σε δημοτικά κτίρια τοποθετεί ο Δήμος Αθηναίων
- Τουρκία: Νέα ένοπλη επίθεση σε γυμνάσιο – Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες
- Κεφαλονιά: Ο 23χρονος καθάρισε το δωμάτιο από τα ναρκωτικά και έκρυψε το κινητό της 19χρονης
- «Σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη η κατάστασή του» – Το ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Γιώργου Μυλωνάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442