30

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπουλέντ Ετζεβίτ, αναχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης για τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Τούρκος αξιωματούχος τόνισε ότι η χώρα του ακολουθεί κατά γράμμα το πρόγραμμα θεσμικών μεταρρυθμίσεων της ΕΕ, προκειμένου να καταστεί μέλος της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ετζεβίτ έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι η Αγκυρα θα αναθεωρήσει τις σχέσεις της με την ΕΕ, εάν η ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια συνδεθεί με την πρόοδο στο Κυπριακό και με τις διαφορές της με την Ελλάδα στο Αιγαίο.


Την Πέμπτη οι ΥΠΕΞ των χωρών της Ένωσης θα συναντηθούν με τους ομολόγους τους των υποψήφιων προς ένταξη κρατών.


Ο ίδιος ο Ετζεβίτ θα παραστεί στη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ με τους πρωθυπουργούς και προέδρους των χωρών που είναι υποψήφιες για ένταξη. Στην ίδια συνάντηση θα μετάσχει και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ