35

Σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν για το τι μέλλει γενέσθαι, ύστερα από το τραγικό συμβάν της αυτοκτονίας του Παντελή Σφηνιά, πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη, στα γραφεία της Minoan Flying Dolphins στην ακτή Κονδύλη στον Πειραιά κορυφαία στελέχη της εταιρείας και των θυγατρικών.

Από πλευράς Μινωικών Γραμμών στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος Κ.Κληρονόμος και ο γενικός διευθυντής Παν.Κασαπάκης, και από την MFD ο Κώστας Αγαπητός, ο Γιάννης Λεφάκης και άλλα μέλη του ΔΣ. Ωστόσο, αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες.


Μετά το τραγικό συμβάν, ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής της εταιρείας θα παίξει ο πρόεδρος των Μινωικών Γραμμών, Κ.Κληρονόμος, καθώς αυτές διαθέτουν το 31% των μετοχών της MFD (το σύνολο των μετοχών ανέρχεται σε 75 εκατομμύρια).


Σημαντικά μετοχικά πακέτα διαθέτουν ακόμη ο Κώστας Αγαπητός, ο Φιλ.Βρυώνης, ο Δημ.Κοντομηνάς, ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Αντώνης Αγαπητός, ο Δ.Αγούδημος, ο Μιχ.Γουλανδρής, ο εφοπλιστής Στ.Γουρδομιχάλης, ο Π.Λασκαρίδης, ο Δ.Πολίτης και ο Θ.Βασιλάκης.


Ύστερα από την αυτοκτονία του Π.Σφηνιά, σημαντικές εξελίξεις αναμένονται και σε άλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες όπως και στο ΔΣ της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ), της οποίας πρόεδρος επί δύο τριετίες ήταν ο εκλιπών επιχειρηματίας.


Μάλιστα, στην Ένωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας είχαν προκηρυχθεί αρχαιρεσίες, οι οποίες πρόσφατα αναβλήθηκαν, καθώς δεν επιτεύχθηκε η σύμπλευση της MFD, των Μινωικών Γραμμών και του ομίλου της ΑΝΕΚ.


Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Χριστοδουλάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το θάνατο του Π.Σφηνιά, τόνισε ότι η επιτροπή «έκανε καλά τη δουλειά της», εφόσον ξεκίνησε από το Μάρτιο και δεν έχει καμία σχέση «με τα τραγικά και ατυχή περιστατικά». Όπως συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, είναι αυτονόητο ότι το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του Παντελή Σφηνιά είναι ιδιαίτερα λυπηρή εξέλιξη, και εκφράζει γι αυτό τη λύπη του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας