
Αύξηση της ανταγωνιστικότητας για τον περιορισμό του εμπορικού ελλείμματος προτείνει ο πρόεδρος του
Την ανάγκη απελευθέρωσης των αγορών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το εμπορικό έλλειμμα, εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Λευτέρης Αντωνακόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής.
37
Την ανάγκη απελευθέρωσης των αγορών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το εμπορικό έλλειμμα, εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Λευτέρης Αντωνακόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τονίζει ότι «η αύξηση της ανταγωνιστικότητας πρέπει να είναι η κυριότερη επιδίωξή μας» προκειμένου να αντιμετωπιστεί «η σημαντική επιδείνωση του εμπορικού ισοζυγίου, που οφείλεται μόνο εν μέρει στην άνοδο των τιμών των καυσίμων».
Υποστηρίζει ότι οι προτάσεις Γιαννίτση δεν βρίσκονται σε αυτή την κατεύθυνση, διότι «αν εφαρμοστούν, θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής και την επιβάρυνση της ανταγωνιστικότητας, χωρίς να επιτύχουν την επιδιωκόμενη αύξηση της απασχόλησης».
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ επισημαίνει την ανάγκη να επιταχυνθεί η απελευθέρωση των αγορών και να εκσυγχρονιστεί το νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία των επιχειρήσεων, τη διευκόλυνση της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων, την αναβάθμιση του εργατικού δυναμικού αλλά και την ενθάρρυνση των πρωτοβουλιών των στελεχών εκ μέρους των ίδιων των εταιρειών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οικονομία και μόδα: Μήπως η γκαρνταρόμπα σας προβλέπει την επόμενη κρίση;
- LIVE: Μπόρνμουθ – Κρίσταλ Πάλας
- Στην τρίτη κατά σειρά αύξηση των ποσοστώσεων παραγωγής συμφώνησε ο ΟΠΕΚ+
- Βρετανία: Ρουμάνα ρήμαζε καταστήματα καλλυντικών στο Λονδίνο – Πάνω από 100.000 λίρες η λεία της
- LIVE: Σασουόλο – Μίλαν
- ΚΚΕ: Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι από χέρι αντιλαϊκή
