55

Για πρώτη φορά συνεδρίασε την Τετάρτη η διυπουργική επιτροπή για το Εθνικό Πρόγραμμα Δράσης για την ισότητα των δύο φύλων. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της υπουργού Εσωτερικών Βάσως Παπανδρέου και με τη συμμετοχή των υφυπουργών Εθνικής Οικονομίας, Ανάπτυξης, Παιδείας, Εργασίας, Υγείας και της γενικής γραμματέως Ισότητας, Έφης Μπέκου.

Οι εκπρόσωποι των υπουργείων συμφώνησαν να διαμορφώσουν το τελικό κείμενο του Εθνικού Προγράμματος Δράσης για την ισότητα των δύο φύλων, ενώ επίσης αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας Εργασίας με επικεφαλής την Έφη Μπέκου.


Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η θεώρηση των κυβερνητικών αποφάσεων από την οπτική του φύλου και η υλοποίηση συγκεκριμένων θετικών δράσεων για την εξάλειψη των διακρίσεων κατά των γυναικών.


Το πρόγραμμα, που θα τεθεί προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, θα έχει τριετή διάρκεια -με προοπτική επέκτασης των δράσεών του έως το 2006- και θα συνδυαστεί με τις δράσεις για την ισότητα που προβλέπονται από το Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΚΠΣ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ