Η Ρωσία προσφέρει πυραύλους πυρηνικών κεφαλών για εκτοξεύσεις νέων δορυφόρων
Ρώσος αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι η χώρα του διαθέτει σε καλές τιμές πυραύλους πυρηνικών κεφαλών, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την εκτόξευση νέων δορυφόρων πολιτικής και εμπορικής χρήσης.
65
Ρώσος αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι η χώρα του διαθέτει σε καλές τιμές πυραύλους πυρηνικών κεφαλών, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την εκτόξευση νέων δορυφόρων πολιτικής και εμπορικής χρήσης.
Η χρήση παροπλισμένων πυραύλων για την τοποθέτηση πολιτικών δορυφόρων σε τροχιά, με στόχο την εξοικονόμηση κονδυλίων για τον ομοσπονδιακό στρατό, δεν αποτελεί καινούργια τακτική, ωστόσο αυτήν τη φορά πρόκειται να πωληθούν σε χαμηλές τιμές, όπως δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός, Βλαντιμίρ Γιάκοβλεφ.
Η απόφαση του ρωσικού Γενικού Επιτελείου ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες για πυραύλους, αφού αναλυτές εκτιμούν ότι 1.500 δορυφόροι πρόκειται να εισέλθουν σε χαμηλή τροχιά έως το 2010 .
Σημειωτέον ότι 250 ρωσικοί διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι πρόκειται να παροπλιστούν μέσα στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για τον περιορισμό των εξοπλισμών από ΗΠΑ και Ρωσία. Βέβαια, οι πύραυλοι θα πρέπει να μετατραπούν και να προσαρμοστούν, προκειμένου να απογειώσουν τα φορτία τους, μια διαδικασία που κοστίζει αρκετά.
Η ρωσική κυβέρνηση αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες στη διατήρηση του πυρηνικού της οπλοστασίου και υπάρχει συνεχής διαμάχη ανάμεσα στους στρατιωτικούς και το Κρεμλίνο σχετικά με την αναδιάταξη των ρωσικών δυνάμεων, για να ανταποκριθούν στις ελλείψεις που προκαλεί η μειωμένη χρηματοδότηση του στρατεύματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Ο Τραμπ τιμωρεί τη Γερμανία του Μερτς – Οι ΗΠΑ εξετάζουν τη μείωση των στρατευμάτων τους στη χώρα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Τρεις ασκήσεις που τα βάζουν με την κακή στάση σώματος
- ΕΦΚΑ: Τρία πακέτα αναδρομικών σε συνταξιούχους – Τα ποσά, οι δικαιούχοι και οι πληρωμές
- Συνταγή: Σολομός με noodles και λαχανικά
- Απολογείται σήμερα ο 89χρονος για τις δύο επιθέσεις – Βαρύ το κατηγορητήριο
- Axios: H CENTCOM θα παρουσιάσει στον Τραμπ σχέδιο για σύντομο και ισχυρό πλήγμα κατά του Ιράν
- Πρωινό: Εννέα τροφές για ενέργεια όλη τη μέρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 30.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/tao-yuan-W-Fptl6DW0g-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442