48

Θέματα ουσίας συζητήθηκαν κατά την πρώτη συνάντηση του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλβαρο ντε Σότο, στο πλαίσιο του πέμπτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, που άρχισε την Τετάρτη στη Γενεύη.

Μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι «ήταν μια πολύ καλή συνάντηση, κατά την οποία συζητήσαμε θέματα ουσίας και προχωρούμε». Ωστόσο, ο Κύπριος πρόεδρος αρνήθηκε να προβεί σε αποκαλύψεις, σχετικά με το ακριβές περιεχόμενο της συζήτησης που είχε με τον Ντε Σότο.


Σε ερώτηση εάν ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών παρουσίασε κάποιες ιδέες, ο κ. Κληρίδης διευκρίνισε ότι «σήμερα δεν μας έδωσε άτυπες ιδέες, αλλά είχαμε προφορική συζήτηση πάνω σε διάφορα θέματα».


Στη συνέχεια, ο Κύπριος πρόεδρος αναχώρησε για το ξενοδοχείο του, όπου θα συναντηθεί και θα ενημερώσει τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που βρίσκονται στη Γενεύη.
Η επόμενη συνάντησή του με τον Ντε Σότο έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στις 11:00 ώρα Ελλάδος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ