Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Έκαιγε το Καμπ Νου, χάθηκε ο Φίγκο Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0

Οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα ήταν πιστοί στο ραντεβού τους με τον... Φίγκο. Ούτε η καταρρακτώδης βροχή ούτε οι άσχημες εμφανίσεις της ομάδας τους τον τελευταίο καιρό θα μπορούσαν να τους κρατήσουν μακριά από το νυν υπέρ πάντων αγώνα. Ο μισητός αντίπαλος Λουίς Φίγκο, φορώντας τη φανέλα με το νούμερο 10, έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο όπου τα τελευταία πέντε χρόνια δοξάστηκε όσο κανένας άλλος ποδοσφαιριστής. Αυτήν τη φορά όμως οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα τον υποδέχθηκαν με γιουχαΐσματα και με φωνές.

57

Οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα ήταν πιστοί στο ραντεβού τους με τον… Φίγκο. Ούτε η καταρρακτώδης βροχή ούτε οι άσχημες εμφανίσεις της ομάδας τους τον τελευταίο καιρό θα μπορούσαν να τους κρατήσουν μακριά από το νυν υπέρ πάντων αγώνα. Ο μισητός αντίπαλος Λουίς Φίγκο, φορώντας τη φανέλα με το νούμερο 10, έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο όπου τα τελευταία πέντε χρόνια δοξάστηκε όσο κανένας άλλος ποδοσφαιριστής. Αυτήν τη φορά όμως οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα τον υποδέχθηκαν με γιουχαΐσματα και με φωνές.

Όταν, μάλιστα, ο Φίγκο τούς… έδινε τη δυνατότητα, πέταγαν εναντίον του μπουκάλια και αναπτήρες. Μία φορά συνέβη αυτό στο 70, όταν προσπάθησε ο Πορτογάλος διεθνής να εκτελέσει το πρώτο του κόρνερ, αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ. Ο Λουίς Φίγκο, σαφώς επηρεασμένος από την κατάσταση που επικρατούσε στο Καμπ Νου, δεν «φάνηκε» καθόλου στα 90, παρασύροντας μαζί του τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχασε, τελικά, με 2-0 από την Μπαρτσελόνα στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της primera division.


Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Η Ρεάλ Μαδρίτης παραδόθηκε άνευ όρων και κατάφερε σε όλο το ματς να μην ανησυχήσει καθόλου τον Ντιτρουέλ, τερματοφύλακα των «μπλαουγκράνα».


Στον αντίποδα, η Μπαρτσελόνα, έχοντας σε πολύ μεγάλη ημέρα τον Πορτογάλο Σιμάο, ή αλλιώς τον «αντι-Φίγκο», όπως τον αποκαλούν στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, πήρε μεγάλη νίκη γοήτρου και ψυχολογίας, που της επιτρέπει να κοιτά εντελώς διαφορετικά το μέλλον της στο ισπανικό πρωτάθλημα.


Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά και κατάφεραν μόλις στο 22 να φτάσουν πολύ κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Ριβάλντο αποκρούστηκε από τον καλύτερο παίκτη της Ρεάλ, τον τερματοφύλακα Κασίγιας.


Στο 27 όμως ο Λουίς Ενρίκε δεν αστόχησε. Ο Τσάβι εκτελεί από αριστερά φάουλ και ο διεθνής Ισπανός επιθετικός, με γυριστή κεφαλιά και αφού η μπάλα βρήκε και στην πλάτη του Καράνκα, πετυχαίνει τα δίχτυα της Ρεάλ. Το Καμπ Νου πήρε «φωτιά» και οι φωνές εναντίον του Λουίς Φίγκο δυνάμωναν συνεχώς. Είναι χαρακτηριστικό ότι, κάθε φορά που ο Πορτογάλος ερχόταν σε επαφή με την μπάλα, γινόταν εκκωφαντικός θόρυβος.


Τέσσερα λεπτά προτού η Μπαρτσελόνα ανοίξει το σκορ, είχε δοκάρι σε δυνατό σουτ του Σιμάο.


Δοκάρι είχε και ο Ολλανδός Φιλίπ Κοκού στο 75, επίσης με πολύ δυνατό σουτ, έξω από την περιοχή του Κασίγιας.


Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 79. Ο Ριβάλντο σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, ο Κασίγιας απέκρουσε ασθενώς, ο Αλφόνσο είχε ακολούθως κεφαλιά στο δοκάρι και ήλθε ο… κατάλληλος άνθρωπος. Ο «αντι-Φίγκο», Σιμάο Ζαμπρόζα, πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τους 120 χιλιάδες φιλάθλους του Καμπ Νου στα ουράνια. Ήταν το 2-0.


Κέρδισε η Βαλένθια, x η Λα Κορούνια


Σε άλλους αγώνες για την έκτη ημέρα της primera division, η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Champions League Λα Κορούνια παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Μαγιόρκα, καθώς προηγήθηκε στο 78 με τον Βαλερόν, αλλά ισοφαρίστηκε στο 85 από τον Λούκε, ενώ η αντίπαλος του Ολυμπιακού Βαλένθια επικράτησε με 1-0 της Σαραγόσα, με τέρμα του Μεντιέτα στο 75ο λεπτό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024