H Intel σκοπεύει στο 1GHz στους φορητούς στο πρώτο εξάμηνο του 2001
Η Intel ανακοίνωσε την Τρίτη στο Microprocessor Forum ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2001 θα δώσει στην κυκλοφορία επεξεργαστή για φορητούς υπολογιστές που θα τρέχει στο 1GHz. Δεν θα είναι κάποιο νέο τσιπ, αλλά ένας στάνταρτ Pentium III, όπως διευκρίνισε η εταιρεία.
65
Η Intel ανακοίνωσε την Τρίτη στο Microprocessor Forum ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2001 θα δώσει στην κυκλοφορία επεξεργαστή για φορητούς υπολογιστές που θα τρέχει στο 1GHz. Δεν θα είναι κάποιο νέο τσιπ, αλλά ένας στάνταρτ Pentium III, όπως διευκρίνισε η εταιρεία.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Techweb την Τρίτη, ο εκπρόσωπος της Intel, Μπομπ Τζάκσον, δήλωσε ότι η αγορά των φορητών υπολογιστών γνωρίζει πολύ μεγάλη ανάπτυξη και ότι το 60% των συστημάτων που πωλήθηκαν την τελευταία χρονιά ανήκε στην κατηγορία «λεπτό και ελαφρύ» (thin and light), η οποία συνδυάζει υψηλές επιδόσεις και χαμηλές απαιτήσεις σε ηλεκτρική ενέργεια.
Πρόσφατα η Intel έδωσε στην κυκλοφορία τρία νέα τσιπ για φορητούς υπολογιστές -δύο επεξεργαστές Pentium III στα 800 και στα 850MHz και έναν Celeron στα 700MHz- τα οποία αμέσως εμφανίστηκαν σε νέα σημειωματάρια από διάφορες εταιρείες.
Πάντως, η μεγάλη εταιρεία επεξεργαστών σκοπεύει να παρουσιάσει το 2002 δύο νέου τύπου τσιπ για φορητούς, ένα για ισχυρά συστήματα και ένα για ελαφριούς φορητούς και υποφορητούς.
Συγκεκριμένα, η Intel προετοιμάζει τον πυρήνα ενός νέου τσιπ που θα ενσωματώνει τεχνολογίες ασύρματης σύνδεσης στο ίδιο το τσιπ, και θα αντιμετωπίζει με επιτυχία προβλήματα που σχετίζονται με την υψηλή κατανάλωση ενέργειας και την αύξηση της θερμοκρασίας σε notebook.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συρία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου διορισμένου κοινοβουλίου
- Κουφονήσια: Συνέλαβαν τον κυβερνήτη πλωτού αναψυκτηρίου
- Πετρέλαιο: Αλμα των τιμών εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ
- Ιράν: Τα πλήγματα των ΗΠΑ «εκμηδένισαν» τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων μηνών
- Ισπανία: Στους 13 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Αλμερία – Βρετανίδα υπέκυψε στο νοσοκομείο
- Ποιοι ξαναγράφουν το βιβλίο της πολυτέλειας
- Ιράν: Νέα σειρά βομβαρδισμών εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ
- Άργος: Η μαγνητική τομογραφία του 20χρονου δείχνει τη μοιραία σφαίρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442