35

Μεγάλος αναμένεται να είναι ο ανταγωνισμός στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη δασκάλων και καθηγητών. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο (23 – 24 Σεπτεμβρίου) και το επόμενο (30 – 1 Οκτωβρίου).

Σε αρκετές ειδικότητες έχουν κατατεθεί πολλαπλάσιες αιτήσεις των διαθέσιμων θέσεων, ενώ σε άλλες, όπως η πληροφορική στην κατηγορία της τεχνολογικής εκπαίδευσης, οι υποψήφιοι είναι μισοί σε σχέση με τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.


Πιο εύκολη φαίνεται η κατάσταση για τους πτυχιούχους της πληροφορικής της κατηγορίας ΠΕ, καθώς το ποσοστό επιτυχίας ανέρχεται σε 92,3%. Ακολουθούν οι πτυχιούχοι της οικιακής οικονομίας με ποσοστό επιτυχίας 70,5% και, τέλος, οι δάσκαλοι με 68,4%.


Μεγάλη «μάχη», προφανώς, θα δώσουν οι υποψήφιοι για τις θέσεις της κοινωνιολογίας και της φυσικής αγωγής, καθώς θα διοριστούν μόνο δύο στους 100.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ