
Ακυρη η κυνηγετική περίοδος 1999-2000 με απόφαση του ΣτΕ
Ακυρώθηκε ως παράνομη, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η απόφαση του υπουργού Γεωργίας με την οποία καθορίστηκαν ο χρόνος της κυνηγετικής περιόδου 1999-2000, τα είδη των θηραμάτων που επιτρέπεται να κυνηγηθούν, καθώς και ο αριθμός των ζωών που επιτρέπεται να φονεύσει ημερησίως ο κάθε κυνηγός.
35
Ακυρώθηκε ως παράνομη, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η απόφαση του υπουργού Γεωργίας με την οποία καθορίστηκαν ο χρόνος της κυνηγετικής περιόδου 1999-2000, τα είδη των θηραμάτων που επιτρέπεται να κυνηγηθούν, καθώς και ο αριθμός των ζωών που επιτρέπεται να φονεύσει ημερησίως ο κάθε κυνηγός.
Την ακύρωση της απόφασης του υπουργού Γεωργίας ζητούσε, με προσφυγή του στο ΣτΕ, το σωματείο Αμεση Επέμβαση για την Προστασία της Αγριας Φύσης. Το σωματείο υποστήριζε, μεταξύ άλλων, στην αίτησή του ότι η απόφαση ανοίγει πρόωρα την κυνηγετική περίοδο και την κλείνει αρκετά αργά.
Το ΣτΕ, με την υπ αριθμόν 2580/2000 απόφασή του, έκανε δεκτή την αίτηση του σωματείου και ακύρωσε ως παράνομη την υπουργική απόφαση για τους εξής κυρίως λόγους:
1. Διότι καθορίζει τη χρονική περίοδο σε πανελλήνια βάση, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις κατά τόπους γεωγραφικές και κλιματολογικές ιδιαιτερότητες.
2. Δεν αναφέρεται στην επίδραση των χρονικών ορίων της κυνηγετικής περιόδου στην αναπαραγωγική ικανότητα των θηλαστικών αγριοκούνελο, αλεπού και πετροκούναβο και των πτηνών καρακάξα, κάργια, κουρούνα και ψαρόνι.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του ΣτΕ εκδίδεται, αφού έχει εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργού Γεωργίας, καθώς έχει λήξει η περίοδος του κυνηγιού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Ατρόμητος – Κηφισιά
- Συγκλονιστική Μαρία Κίτσου: Ξυλοδαρμός, ινομυαλγία, κακοποίηση και δάκρυα λύτρωσης – «Είμαι επιζήσασα»
- Μπάγερν: Το τσάρτερ τους ήρθε φτηνότερα!
- H υγεία των Ελλήνων: Με χρόνιες παθήσεις ο ένας στους τέσσερις – Το 55% υπέρβαροι ή παχύσαρκοι
- Ένα «παγόβουνο» στην εστία της Μπάγερν
- Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Κρούσμα μηνιγγίτιδας στο ΑΠΘ – Στη ΜΕΘ 19χρονος φοιτητής, ιχνηλατούνται οι επαφές του

