Θα πούμε το νερό… νεράκι
Πάνω από τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι ίσως αντιμετωπίσουν προβλήματα από έλλειψη νερού ή από σοβαρή ανεπάρκεια του πολύτιμου αυτού αγαθού γύρω στο 2025, σύμφωνα με έρευνα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Population Action International (PAI).
65
Πάνω από τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι ίσως αντιμετωπίσουν προβλήματα από έλλειψη νερού ή από σοβαρή ανεπάρκεια του πολύτιμου αυτού αγαθού γύρω στο 2025, σύμφωνα με έρευνα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Population Action International (PAI).
Σήμερα, 500 περίπου εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο είναι αναγκασμένοι να ζουν με το πρόβλημα της λειψυδρίας, αριθμός που αναμένεται ότι θα εξαπλασιαστεί.
Οι υπεύθυνοι του PAI εκτιμούν ότι οι προβλέψεις αυτές είναι πιο αισιόδοξες από εκείνες που είχαν γίνει πριν από μία δεκαετία, γεγονός που οφείλεται στον έλεγχο των γεννήσεων διεθνώς.
Ο έλεγχος, ωστόσο, δεν έχει προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου το πρόβλημα της έλλειψης νερού θα είναι οξύτερο.
Η έρευνα του PAI συμφωνεί στα αποτελέσματά της με άλλες, που δημοσιεύτηκαν τον τελευταίο καιρό και προειδοποιούν για την έλλειψη αλλά και για τη μόλυνση των υδάτων διεθνώς. Στον πλανήτη μας υπάρχει αφθονία νερού, αλλά μόλις το 2,5% είναι πόσιμο.
Οι υπεύθυνοι του PAI μελέτησαν την τάση αύξησης του πληθυσμού σε διεθνές επίπεδο και τη συνέκριναν με τα υπάρχοντα αποθέματα πόσιμου νερού. Διαπιστώθηκε ότι τα αποθέματα παραμένουν στάσιμα, ενώ ο πληθυσμός συνεχώς αυξάνεται.
Περιοχές της Αφρικής και της Ασίας θα πληγούν περισσότερο και τα αποτελέσματα θα είναι κατά πάσα πιθανότητα τραγικά, όπως μετέδωσε το BBC την Πέμπτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Σε συζητήσεις με την Φενέρμπαχτσε ο Γιούρτσεβεν» (pic)
- Αρχεία Έπσταϊν: Η Πάμ Μπόντι καλείται να δώσει εξηγήσεις στο Κογκρέσο
- Σιμόνε Σότσα: Την Παρασκευή AVAR στην Ιταλία, την Κυριακή διαιτητής στην Τούμπα
- Αμπελόκηποι: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την 72χρονη που λειτουργούσε παράνομο γηροκομείο – «Θα την πετάξω στα σκουπίδια»
- Υποκλοπές: Παραίτηση Τζαβέλλα ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών
- Πρωθυπουργός ντελιβεράς ιδιωτικών συμφερόντων
- Το ποδόσφαιρο στα χνάρια του μπάσκετ – Court seats για πολύ «γερά» πορτοφόλια στο Μουντιάλ
- Μέσα Μεταφοράς: Τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν έχουν εισιτήριο – Ποιες οι νέες ποινές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 30.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/tao-yuan-W-Fptl6DW0g-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442