Δεινοί τηλεθεατές τα παιδιά της επαρχίας
Φανατικά παρακολουθούν τα τηλεοπτικά προγράμματα τα παιδιά της ελληνικής επαρχίας, τα οποία περνούν έως και 41 ώρες την εβδομάδα μπροστά στην τηλεόραση. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα σχετικής έρευνας τα περισσότερα παιδιά αρχίζουν να παρακολουθούν τηλεόραση από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Η έρευνα έγινε σε συνολικό δείγμα 1.729 παιδιών του Νομού Τρικάλων.
45
Φανατικά παρακολουθούν τα τηλεοπτικά προγράμματα τα παιδιά της ελληνικής επαρχίας, τα οποία περνούν έως και 41 ώρες την εβδομάδα μπροστά στην τηλεόραση. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα σχετικής έρευνας τα περισσότερα παιδιά αρχίζουν να παρακολουθούν τηλεόραση από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Η έρευνα έγινε σε συνολικό δείγμα 1.729 παιδιών του Νομού Τρικάλων.
Οπως προκύπτει από τη μελέτη που διεξήγαγε η Α Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι ώρες τηλεθέασης αυξάνουν όσο μειώνεται το κοινωνικοοικονομικό επίπεδο των γονιών.
Στις ηλικίες από 6 μέχρι 12 ετών -σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα- τα παιδιά της επαρχίας παρακολουθούν τηλεόραση κατά μέσο όρο 28 ώρες την εβδομάδα.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στις ηλικίες από 13 έως 18 οι ώρες μπροστά στη μικρή οθόνη φτάνουν τις 41.
Για τα παιδιά της Αθήνας ο χρόνος τηλεθέασης στις ίδιες ηλικιακές ομάδες δεν ξεπερνά τις 24 και 32 ώρες αντίστοιχα.
Στις προτιμήσεις των παιδιών της επαρχίας έρχονται πρώτες οι κωμωδίες και οι περιπέτειες και ακολουθούν τα προγράμματα κινουμένων σχεδίων.
Η έρευνα κατέδειξε ακόμη ότι τα αγόρια παρακολουθούν τηλεόραση περισσότερες ώρες σε σχέση με τα κορίτσια, φαινόμενο που παρατηρείται και στην περιοχή της πρωτεύουσας. Το 41% προτιμά τα ελληνικά προγράμματα, το 32% τις ξένες εκπομπές και το 25% δεν έχει σαφείς προτιμήσεις. Στο 42% των παιδιών αρέσουν οι διαφημίσεις, ενώ το 55% δηλώνει ότι δεν τις παρακολουθεί.
Οπως είναι αναμενόμενο, όσο αυξάνονται οι ώρες μπροστά στη μικρή οθόνη, τόσο μειώνεται το επίπεδο των σχολικών επιδόσεων.
Τα παιδιά της επαρχίας δηλώνουν ότι προτιμούν την τηλεόραση από κάθε άλλη δραστηριότητα και κατά συνέπεια κινδυνεύουν περισσότερο από την παχυσαρκία από ό,τι τα παιδιά της Αθήνας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανακωχή: «Φιλάω το χέρι του Αχιλλέα, φονιά του γιου μου»
- Στον κόσμο του «6-7»: Τι σημαίνει το meme που λατρεύει η Gen Alpha και δεν καταλαβαίνουν οι γονείς
- ΠΑΣΟΚ: Ανέξοδες μαγκιές του Γεωργιάδη, να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας για τις δηλώσεις περί ρουσφετιών
- Τα συλλυπητήρια της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς
- «Όσο η δικογραφία για τις υποκλοπές κάνει βόλτες, παραγράφονται αξιόποινες πράξεις», προειδοποιεί ο Χρ. Κακλαμάνης
- Έπεσαν δέντρα στη Θεσσαλονίκη από τους ισχυρούς ανέμους – Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο παιδιά, καταπλακώθηκε ΙΧ
- Γιατί η Ευρώπη μπορεί ακόμα να αντιμετωπίσει κρίση φυσικού αερίου χωρίς να υπάρχει έλλειψη;
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Παναιτωλικός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442