
Νέα προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Ελλάδας για το περιβάλλον
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη ότι προτίθεται να προσφύγει για δεύτερη φορά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας για τη μη ορθή εφαρμογή των κοινοτικών προτύπων στο χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στο Επιτάλιο της Πελοποννήσου.
51
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη ότι προτίθεται να προσφύγει για δεύτερη φορά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας για τη μη ορθή εφαρμογή των κοινοτικών προτύπων στο χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στο Επιτάλιο της Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, η νέα προσφυγή κατά της Ελλάδας αποφασίστηκε μετά από καταγγελίες ότι ο χώρος ταφής απορριμμάτων στο Επιτάλιο της Πελοποννήσου λειτουργεί χωρίς άδεια και μάλιστα κατά τρόπο ώστε να επιβαρύνεται το περιβάλλον της περιοχής.
Σχολιάζοντας την εν λόγω απόφαση, η αρμόδια για τα περιβαλλοντικά ζητήματα επίτροπος Μαργκότ Βάλστρομ δήλωσε ότι τα κράτη μέλη οφείλουν να μεριμνούν για τη λειτουργία των χώρων υγειονομικής ταφής σύμφωνα με τα κοινοτικά πρότυπα, ώστε ο κόσμος που ζει κοντά σε τέτοιες εγκαταστάσεις να μην ανησυχεί σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας τους.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι επειδή το ζήτημα δεν βρήκε λύση παρά τις προειδοποιητικές επιστολές που προηγήθηκαν, η Επιτροπή αποφάσισε να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Η Ευρωπαική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και κατά της Γαλλίας για τη μη εφαρμογή των κοινοτικών προτύπων σε επτά αποτεφρωτήρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η νοσταλγία γίνεται μόδα: Οι 5 retro φανέλες της La Liga που κατακτούν το σήμερα
- Ακρίβεια: Συσκέψεις στο Μαξίμου, χωρίς πραγματικά μέτρα
- Kalshi – Polymarket: Οι στοιχηματικές βγάζουν λεφτά από «κορόιδα» – Πουλάνε ακόμη και επιστροφή του Ιησού
- Οικουμενικό Πατριαρχείο: Δεύτερος Αθηναγόρας δεν ανέβηκε στο θρόνο
- Με τεχνητή νοημοσύνη τα μοντέλα πρόβλεψης πλημμύρας στη Θεσσαλία
- «Την έδεσα για να προστατεύσω τη γυναίκα μου»: Σοκάρει ο πατέρας της 30χρονης που βρέθηκε να περιπλανιέται δεμένη

