43

Την άποψη να μην προσμετράται η δημοτικότητα του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου εξέφρασε, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Βερελής. Εμμεσες βολές κατά του
κ. Χριστόδουλου εξαπέλυσε και ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Μπορούμε να μιλάμε για τον Αρχιεπίσκοπο με πολιτικούς όρους; Είναι δυνατόν ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας να αντιμετωπίζεται με καθαρά πολιτικούς όρους; Εγώ δεν το δέχομαι. Αυτό το οποίο πρέπει να γίνει είναι να σταματήσει να μετριέται η δημοτικότητα του Αρχιεπισκόπου. Αυτό πιστεύω εγώ. Και πιστεύω ότι ο πρώτος που πρέπει να το απαιτήσει είναι ο ίδιος. Συνιστά, κατά την άποψή μου, έναν κίνδυνο για την ίδια την Εκκλησία είπε ο Χρ.Βερελής.


Στο θέμα των ταυτοτήτων και στην αντιπαράθεση με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο επανήλθε το Σάββατο από το Ρέθυμνο ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος, μιλώντας σε εκδήλωση στην Κρήτη, τόνισε ότι οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού δεν είναι ισόβιοι, αλλά εκλεγμένοι.


Αυτή την Ελλάδα παραλάβαμε, αυτήν που πρέπει να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Είναι καρπός αγώνων και θυσιών του ελληνικού λαού, τον οποίο καθοδήγησαν άξιοι αιρετοί εκπρόσωποί του, όχι αυτόκλητοι σωτήρες επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ